Cuketové placky s fetou a bylinkami

Ingrediencie:

Na placky:

  • 2 stredne veľké cukety, strúhané
  • 150 g feta syra, nastrúhaného
  • 2 vajcia
  • 1/2 cibuľa, jemne nasekaná
  • 1/2 šálky strúhanky (múka alebo ovsené vločky)
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • Čerstvá petržlenová vňať a čerstvý kôpor, jemne nasekané
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • Olej na smaženie

Cuketové placky s fetou a bylinkami

Na tzatziki omáčku:

  • 1 väčší uhorka, strúhaná a dôkladne vymačkaná zo šťavy
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • Čerstvý citrónový džús, podľa chuti
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti

 

Cuketové placky s fetou a bylinkami

Postup:

Placky:

  1. Strúhajte cukety a zatlačte ich do cedníka, aby ste ich odkvapkali z nadbytočnej šťavy.
  2. V miske zmiešajte strúhané cukety, nasekanú cibuľu, nastrúhanú fetu, vajcia, strúhanku, nasekaný cesnak, petržlen a kôpor. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  3. Na panvici si rozohrejte olej na strednom ohni.
  4. Vytvárajte lyžičkou cesto a dávajte ho na rozpálenú panvicu. Formujte placky a smažte ich z oboch strán, kým nie sú zlatisté a dobre prepečené. Položte ich na papierovú utierku, aby sa odoberal prebytočný olej.

Tzatziki omáčka:

  1. Vymačkanú strúhanú uhorku zmiešajte s gréckym jogurtom.
  2. Pridajte pretlačený cesnak, citrónový džús, soľ a čierny koren. Dôkladne premiešajte.
  3. Omáčku nechajte odpočinúť v chladničke aspoň 30 minút pred servírovaním.

Servírovanie: Podávajte cuketové placky s tzatziki omáčkou a prípadne s čerstvým šalátom alebo pečivom.

Tieto cuketové placky s fetou a bylinkami sú skvelým letným jedlom plným chutí a čerstvosti.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *