Ak hľadáte recept na plnku s pečienkou, ponúkam vám jednoduchý a chutný recept na plnenú papriku s pečienkou.
Potrebujete tieto ingrediencie:
- 4 papriky
- 300 gramov mletej pečienky
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžicu paradajkového pretlaku
- soľ a korenie podľa chuti
- polievkovú lyžicu oleja
Plnka s pečienkou
Postup:
- Papriky umyte a zvierkajte vrcholy.
- Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
- Na panvici si rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak.
- Pridajte mletú pečienku a orestujte ju, kým nebude úplne prepečená.
- Dochutte soľou, korením a pridajte paradajkový pretlak.
- Všetko dobre premiešajte a nechajte trochu vychladnúť.
- Vzniklou plnkou naplňte papriky a zakryte ich odstrihnutými vrchmi.
- Papriky rozložte do pekáča a dajte piecť v predhriatej rúre na 180°C asi 30-40 minút, kým sa papriky nezmäknú.
Plnená paprika s pečienkou je skvelá voľba ako hlavné jedlo. Podávajte ju s prílohou podľa vašej chuti, napríklad s ryžou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 400 g kuracej alebo bravčovej pečienky
- 150 g bieleho chleba (najlepšie staršieho)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 100 g huby (napríklad šampiňóny)
- 2 vajcia
- 100 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 1 ČL sušenej majoránky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2-3 lyžice masla alebo rastlinného oleja
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Príprava chlebovej zmesi:
- Chlieb nakrájajte na malé kocky a nechajte ho chvíľu usušiť na vzduchu, alebo ho môžete opražiť na panvici s malým množstvom oleja do zlatista.
-
Smaženie zeleniny a pečienky:
- Na panvici rozohrejte maslo alebo olej. Pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, a smažte, kým nebudú mäkké a zlatisté.
- Pridajte na malé kocky nakrájanú mrkvu a huby, a smažte ďalších 5-7 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
- Nakoniec pridajte nakrájanú pečienku a restujte, kým nie je prepečená. Osolte a okoreňte podľa chuti.
-
Spojenie zmesí:
- Do väčšej misy dajte opražený chlieb, zmes s pečienkou a zeleninou. Pridajte prešľahané vajcia a vývar. Dobre premiešajte, kým sa všetko neprepojila. Ak je plnka príliš suchá, pridajte ešte trošku vývaru.
-
Ochutenie:
- Pridajte majoránku, soľ a čierne korenie. Dobre ochutnajte a ak je potrebné, dochuťte ešte podľa svojich preferencií.
-
Plnenie:
- Plnku je teraz možné použiť na plnenie moriaka, kačky alebo iného mäsa. Môžete ju tiež použiť na plnenie zeleniny, ako sú papriky, cukety alebo paradajky.
-
Pečenie:
- Ak plnku neplníte do mäsa, môžete ju jednoducho dať do pekáča a zapiecť v predhriatej rúre na 180 °C asi 30-40 minút, pokiaľ nie je zlatistá a chrumkavá.
-
Servírovanie:
- Pred podávaním plnku posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!