Plnka s pečienkou

Ak hľadáte recept na plnku s pečienkou, ponúkam vám jednoduchý a chutný recept na plnenú papriku s pečienkou.

Potrebujete tieto ingrediencie:

  • 4 papriky
  • 300 gramov mletej pečienky
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu paradajkového pretlaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • polievkovú lyžicu oleja

 

Plnka s pečienkou

Postup:

  1. Papriky umyte a zvierkajte vrcholy.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
  3. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak.
  4. Pridajte mletú pečienku a orestujte ju, kým nebude úplne prepečená.
  5. Dochutte soľou, korením a pridajte paradajkový pretlak.
  6. Všetko dobre premiešajte a nechajte trochu vychladnúť.
  7. Vzniklou plnkou naplňte papriky a zakryte ich odstrihnutými vrchmi.
  8. Papriky rozložte do pekáča a dajte piecť v predhriatej rúre na 180°C asi 30-40 minút, kým sa papriky nezmäknú.

Plnená paprika s pečienkou je skvelá voľba ako hlavné jedlo. Podávajte ju s prílohou podľa vašej chuti, napríklad s ryžou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 400 g kuracej alebo bravčovej pečienky
  • 150 g bieleho chleba (najlepšie staršieho)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 100 g huby (napríklad šampiňóny)
  • 2 vajcia
  • 100 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 ČL sušenej majoránky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2-3 lyžice masla alebo rastlinného oleja
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava chlebovej zmesi:

    • Chlieb nakrájajte na malé kocky a nechajte ho chvíľu usušiť na vzduchu, alebo ho môžete opražiť na panvici s malým množstvom oleja do zlatista.
  2. Smaženie zeleniny a pečienky:

    • Na panvici rozohrejte maslo alebo olej. Pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, a smažte, kým nebudú mäkké a zlatisté.
    • Pridajte na malé kocky nakrájanú mrkvu a huby, a smažte ďalších 5-7 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
    • Nakoniec pridajte nakrájanú pečienku a restujte, kým nie je prepečená. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. Spojenie zmesí:

    • Do väčšej misy dajte opražený chlieb, zmes s pečienkou a zeleninou. Pridajte prešľahané vajcia a vývar. Dobre premiešajte, kým sa všetko neprepojila. Ak je plnka príliš suchá, pridajte ešte trošku vývaru.
  4. Ochutenie:

    • Pridajte majoránku, soľ a čierne korenie. Dobre ochutnajte a ak je potrebné, dochuťte ešte podľa svojich preferencií.
  5. Plnenie:

    • Plnku je teraz možné použiť na plnenie moriaka, kačky alebo iného mäsa. Môžete ju tiež použiť na plnenie zeleniny, ako sú papriky, cukety alebo paradajky.
  6. Pečenie:

    • Ak plnku neplníte do mäsa, môžete ju jednoducho dať do pekáča a zapiecť v predhriatej rúre na 180 °C asi 30-40 minút, pokiaľ nie je zlatistá a chrumkavá.
  7. Servírovanie:

    • Pred podávaním plnku posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *