Ak máte radi chutné a sýte jedlá, Gemerské kuracie prsia sú skvelou voľbou. Tu je recept, ako ich pripraviť:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 200 g údenej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml šľahačkovej smotany

 

Kuracie prsia na gemerský spôsob

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite a osušte papierovou utierkou. Pokrájajte ich na tenké rezance.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky.
  3. V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  4. Prílohu preložte na tanier a pridajte osolené a okorené kuracie prsia.
  5. Slaninu nakrájajte na tenké plátky a obaľte s ňou kuracie prsia.
  6. V panvici rozohrejte trochu oleja a opečte kuracie prsia z oboch strán, kým nebudú zlatisté.
  7. Potom pridajte mletú sladkú papriku a premiešajte.
  8. Pridajte šľahačkovú smotanu a dusíme na miernom ohni asi 10 minút, kým mäso nie je mäkké a dochutíme soľou a čerstvo mletým Čiernym korením.

Podávajte Gemerské kuracie prsia s rôznymi prílohami, ako je zemiaková kaša, opečené zemiaky alebo zeleninový šalát. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *