Pravé domace ravioli

Pravé domace ravioli

Cesto na ravioli:

  • 2 a 1/2 šálky múky
  • 3 veľké vajcia
  • Štipka soli
  • Olivový olej

Plnka:

  • 250 g ricotty
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 1 vajce
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlenka, bazalka), nasekané (voliteľné)

Sos na ravioli:

  • Maslo
  • Čerstvé bylinky (napr. šalvia), nasekané
  • Strúhaný parmezán

 

Pravé domace ravioli

  1. Cesto na ravioli:
    • Na doske na miešanie múku vytvorte hlboký výklenok.
    • Do výklenku rozbite vajcia, pridajte štipku soli a pár kvapiek olivového oleja.
    • Pomaly začnite miešať vajcia so zvyšnou múkou, až kým sa vytvorí pevné cesto.
    • Vypracujte cesto rukami, kým nie je hladké a elastické.
    • Cesto zabalte do fólie a nechajte ho odpočívať asi 30 minút.
  2. Plnka:
    • V miske zmiešajte ricottu, strúhaný parmezán, vajce a nasekané bylinky.
    • Ochutnajte plnku soľou a korením a prispôsobte podľa svojej chuti.
  3. Príprava ravioli:
    • Cesto rozvaľkajte na tenký plát.
    • Pomocou výkrojníka alebo pohára vykrojte kruhy (asi 7 cm priemeru).
    • Na každý kruh položte malú lyžičku plnky.
    • Okraje cesta potrite vodou a preklopte ho na polovicu, takže vznikne polmesiac. Dobre zatlačte okraje, aby sa ravioli nerozpadli počas varenia.
  4. Varenie ravioli:
    • Ravioli varte vo veľkom hrnci osolenej vody, kým nevypplávajú na povrch. To zvyčajne trvá približne 2-3 minúty.
    • Vyberajte ravioli dierovanou naberačkou a dajte ich na taniere.
  5. Sos na ravioli:
    • Na panvici rozpustite maslo. Pridajte nasekané bylinky a nechajte ich krátko osmahnúť.
    • Polejte uvarané ravioli týmto maslom a posypte strúhaným parmezánom.
  6. Podávanie:
    • Podávajte ravioli teplé, posypané ďalším parmezánom a ozdobené bylinkami.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *