Recept – Penne s dubákovou omáčkou.
Ingrediencie:
- 300 g penne cestovín
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 200 g dubákového syra, nastrúhaného
- 400 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvé petržlenové lístky
Penne s dubákovou omáčkou
Postup:
- V hrnci osolte vodu a priveďte ju do varu. Vložte penne cestoviny a varte podľa návodu na obale, až kým nebudú al dente. Opláchnite ich studenou vodou a nechajte bokom.
- V hlbokom hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich do zlatista.
- Pridajte smotanu na šľahanie a nechajte jemne povariť. Pridajte nakrájaný dubákový syr a premiešajte, kým sa nerozpustí a vytvorí sa hladká omáčka.
- Pridajte sušený oregano a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Pridajte uvarené penne cestoviny do omáčky a dôkladne premiešajte, aby boli všetky cestoviny potiahnuté omáčkou.
- Podávajte na tanieroch a ozdobte čerstvými petržlenovými lístkami.
Dobrú chuť!