Penne s údeným lososom

Penne s údeným lososom je vynikajúci recept, ktorý spája chuťové kombinácie cestovín a údeného lososa. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 250 g penne cestovín
  • 200 g údeného lososa, nakrájaného na menšie kúsky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na malé kúsky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý petržlen

 

Penne s údeným lososom

Postup:

  1. V hrnci si pripravte vriacu osolenú vodu a uvaríte penne cestoviny podľa pokynov na obale. Nechajte variť, kým cestoviny nebudú al dente (mäkké, ale ešte pevné).
  2. Na panvici si zohrejte olivový olej a pridajte na nej jemne nakrájanú cibuľu. Smažte ju až dozlatista.
  3. Potom pridajte nakrájaný údený losos a cesnak do panvice a opečte ich asi 2-3 minúty, kým sa losos nezačne kúsať.
  4. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie do panvice. Nechajte jemne povariť a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  5. Pridajte uvarené penne cestoviny do panvice so smotanovo-lososovou omáčkou a premiešajte, aby sa cestoviny spojili s omáčkou.
  6. Podávajte okamžite a ozdobte čerstvým petržlenom. Dobrú chuť!

Tento recept je skvelý pre milovníkov lososa a cestovín. Vychutnajte si ho samostatne alebo ho môžete podávať s čerstvým šalátom ako prílohou.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *