Samozrejme, môžem vám s tým pomôcť. Tu je recept na “Paulův Boloňský Špagety”:

Ingrediencie:

  • 225 g špagiet
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
  • 1 mrkva, jemne nakrájaná
  • 1 stonka zeleru, jemne nakrájaná
  • 225 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 plechovka (400 g) krájených paradajok
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušenej oregana
  • Sól a korenie podľa chuti
  • Strúhaný parmezán (na ozdobu)
  • Čerstvé lístky bazalky (na ozdobu)

 

Paulus: bolónske špagety

Postup:

  1. Uvaríme špagety podľa inštrukcií na obale. Odsypeme a odložíme na stranu.
  2. Na stredne veľkej panvici zohrejeme olivový olej na strednom ohni. Pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme, kým nezarudnú.
  3. Pridáme mrkvu a zeler na panvicu a dusíme ďalších 3 minúty.
  4. Zvýšime teplotu na stredne vysokú a pridáme mleté hovädzie mäso. Smažíme, kým sa nezohnedí, pričom ho rozdrvíme na malé kúsky.
  5. Primiešame krájené paradajky, paradajkový pretlak, sušený oregano, soľ a korenie. Znížime teplotu na minimum, zakryjeme a necháme dusiť asi 20 minút za občasného miešania.
  6. Podávame boloňskú omáčku na uvarených špagetách.
  7. Ozdobíme strúhaným parmezánom a nasekanými čerstvými lístkami bazalky.
  8. Dobrú chuť pri požití vašich domácností Paulův Boloňský Špagety!

Prajem vám výborný apetít!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *