Samozrejme, môžem vám s tým pomôcť. Tu je recept na “Paulův Boloňský Špagety”:
Ingrediencie:
- 225 g špagiet
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
- 1 mrkva, jemne nakrájaná
- 1 stonka zeleru, jemne nakrájaná
- 225 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 plechovka (400 g) krájených paradajok
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 čajová lyžička sušenej oregana
- Sól a korenie podľa chuti
- Strúhaný parmezán (na ozdobu)
- Čerstvé lístky bazalky (na ozdobu)
Paulus: bolónske špagety
Postup:
- Uvaríme špagety podľa inštrukcií na obale. Odsypeme a odložíme na stranu.
- Na stredne veľkej panvici zohrejeme olivový olej na strednom ohni. Pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme, kým nezarudnú.
- Pridáme mrkvu a zeler na panvicu a dusíme ďalších 3 minúty.
- Zvýšime teplotu na stredne vysokú a pridáme mleté hovädzie mäso. Smažíme, kým sa nezohnedí, pričom ho rozdrvíme na malé kúsky.
- Primiešame krájené paradajky, paradajkový pretlak, sušený oregano, soľ a korenie. Znížime teplotu na minimum, zakryjeme a necháme dusiť asi 20 minút za občasného miešania.
- Podávame boloňskú omáčku na uvarených špagetách.
- Ozdobíme strúhaným parmezánom a nasekanými čerstvými lístkami bazalky.
- Dobrú chuť pri požití vašich domácností Paulův Boloňský Špagety!
Prajem vám výborný apetít!