Penne s omáčkou z kuracej pečienky

Penne s omáčkou z kuracieho pečeného mäsa je výborným jedlom plným chuti a úžasných aróm. Tu je jednoduchý recept, pomocou ktorého môžete pripraviť túto lahôdku:

Suroviny:

  • 250 g penne cestovín
  • 300 g kuracej pečenky, nakrájanej na kúsky
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňaťka

 

Penne s omáčkou z kuracej pečienky

Postup:

  1. V hrnci uvarte v osolenej vode penne cestoviny podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Potom ich odcédite.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nie sú zlatisté.
  3. Pridajte k nim nakrájanú kuraciu pečenicu a opečte ju z oboch strán, až kým nie je vnútri dobre prepečená.
  4. Do panvice pridajte smotanu a kurací vývar. Dobre dochuťte soľou a korením podľa chuti. Dôkladne premiešajte.
  5. Nechajte omáčku povariť na miernom ohni, kým sa nezhustne, asi 5-7 minút.
  6. Do hotovej omáčky pridajte uvarené penne a dôkladne premiešajte, aby boli cestoviny dobre obalené omáčkou.
  7. Podávajte okamžite a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Verím, že vám tento recept pomôže pripraviť skvelé a chutné penne s omáčkou z kuracieho pečeného mäsa. Dobrú chuť!

 

2)

Ahojte milovníci dobrého jedla! Dnes sa s vami podelím o recept na vynikajúce penne s omáčkou z kuracej pečienky. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj rýchly na prípravu. Ideálny na nedeľný obed alebo na večernú akciu s priateľmi. Tak sa poďme pozrieť na to, čo budeme potrebovať!

Ingrediencie

Na prípravu tohto lahodného jedla budete potrebovať:

  • 250 g penne cestovín
  • 300 g kuracej pečienky
  • 1 veľkú cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Parmezán na posypanie
  • Čerstvú bazalku na ozdobu

Postup

Najprv si uvaríme penne cestoviny v dostatočne osolenej vode podľa návodu na obale. Keď sú al dente, precedíme ich a odložíme bokom.

V hlbokej panvici na olivovom oleji osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezosklovatejú. Potom pridáme nakrájanú kuraciu pečienku a opečieme dozlatista.

Keď je pečienka hotová, pridáme smotanu na varenie a premiešame, aby sa všetko spojilo. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Nezabudnite na vôňu bazalky, ktorú môžete do omáčky pridať už teraz alebo až na servírovanie.

Na záver pridáme uvarené penne do omáčky a dôkladne premiešame. Podávame s posypaným parmezánom a čerstvou bazalkou na vrchu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *