Cestovinový šalát Caprese: Rýchly a jednoduchý obed

Caprese šalát je klasická talianska pochúťka, ktorá spojuje čerstvé paradajky, mozzarellu a bazalku. Je to rýchla a jednoduchá voľba pre obed alebo ľahkú večeru. Tu je recept na cestovinový šalát Caprese, ktorý pridáva do mixu aj cestoviny, aby bol sýtejší a robustnejší:

Suroviny:

  • 250 g penne (cestoviny)
  • 2 veľké paradajky
  • 200 g mozzarelly
  • 1/2 šálky čerstvej bazalky
  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice balzamikového octu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Cestovinový šalát Caprese: Rýchly a jednoduchý obed

Postup:

  1. Uvarte cestoviny podľa návodu na obale, kým nebudú “al dente”. Potom ich scedite a nechajte vychladnúť.
  2. Počas toho si pripravte zvyšok ingrediencií. Nakrájajte paradajky na plátky a mozzarellu na kocky. Bazalku nasekajte na tenké prúžky.
  3. V malej miske zmiešajte olivový olej a balzamikový ocot. Dochutte soľou a korením.
  4. V miske zmiešajte cestoviny, paradajky, mozzarellu a bazalku. Zalejte ich pripravenou zmesou olivového oleja a balzamikového octu.
  5. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Ak chcete, môžete šalát ešte posypať čerstvou bazalkou a nasekanými paradajkami.
  6. Podávajte okamžite a vychutnajte si osviežujúci cestovinový šalát Caprese!

Tento recept je rýchly a jednoduchý, ale nezabudnite si uvariť cestoviny správne, aby neboli príliš mäkké alebo príliš tvrdé. Užite si skvelý obed plný čerstvých chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *