Caprese šalát je klasická talianska pochúťka, ktorá spojuje čerstvé paradajky, mozzarellu a bazalku. Je to rýchla a jednoduchá voľba pre obed alebo ľahkú večeru. Tu je recept na cestovinový šalát Caprese, ktorý pridáva do mixu aj cestoviny, aby bol sýtejší a robustnejší:
Suroviny:
- 250 g penne (cestoviny)
- 2 veľké paradajky
- 200 g mozzarelly
- 1/2 šálky čerstvej bazalky
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 polievkové lyžice balzamikového octu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Cestovinový šalát Caprese: Rýchly a jednoduchý obed
Postup:
- Uvarte cestoviny podľa návodu na obale, kým nebudú “al dente”. Potom ich scedite a nechajte vychladnúť.
- Počas toho si pripravte zvyšok ingrediencií. Nakrájajte paradajky na plátky a mozzarellu na kocky. Bazalku nasekajte na tenké prúžky.
- V malej miske zmiešajte olivový olej a balzamikový ocot. Dochutte soľou a korením.
- V miske zmiešajte cestoviny, paradajky, mozzarellu a bazalku. Zalejte ich pripravenou zmesou olivového oleja a balzamikového octu.
- Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Ak chcete, môžete šalát ešte posypať čerstvou bazalkou a nasekanými paradajkami.
- Podávajte okamžite a vychutnajte si osviežujúci cestovinový šalát Caprese!
Tento recept je rýchly a jednoduchý, ale nezabudnite si uvariť cestoviny správne, aby neboli príliš mäkké alebo príliš tvrdé. Užite si skvelý obed plný čerstvých chutí!