Penne con scampi recept

Tu je recept na Penne con Scampi po slovensky, lahodné talianske jedlo s cestovinami a krevietami (scampi):

Ingrediencie:

  • 300 gramov penne cestovín
  • 300 gramov kreviet (scampi), olúpaných a očistených
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená cibuľa, nasekaná
  • 400 gramov cherry paradajok, rozpolených
  • 1 červená paprika, nasekaná (voliteľné pre pikantnejší obed)
  • 1/4 šálky bieleho vína
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Penne con scampi recept

Postup:

  1. Uvaríme penne cestoviny podľa pokynov na obale. Odsypeme a odložíme na stranu.
  2. Na strednom ohni zohrejeme olivový olej a maslo v panvici.
  3. Pridáme nasekaný cesnak, červenú cibuľu a červenú papriku do panvice. Orestujeme, kým sa cibuľa stane mäkkou a cesnak uvoľní vôňu.
  4. Pridáme krevety do panvice a opečieme ich z oboch strán po dobu 2-3 minút, kým nezmenia farbu na ružovú. Odložíme krevety na stranu.
  5. Pridáme cherry paradajky do panvice a restujeme ich po dobu 5 minút, kým sa nezmäknú a začnú sa rozpadať.
  6. Zalijeme panvicu bielym vínom a dôkladne premiešame. Necháme omáčku pár minút povariť, aby sa alkohol odparil.
  7. Pridáme uvarené penne cestoviny do panvice s omáčkou a dôkladne premiešame, tak aby sa cestoviny pokryli omáčkou.
  8. Opäť pridáme krevety do panvice a opatrne premiešame, aby sa zohriali.
  9. Ochutíme Penne con Scampi soľou a korením.
  10. Podávame teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť k lahodnému Penne con Scampi! Buon appetito!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *