Tu je recept na Penne con Scampi po slovensky, lahodné talianske jedlo s cestovinami a krevietami (scampi):
Ingrediencie:
- 300 gramov penne cestovín
- 300 gramov kreviet (scampi), olúpaných a očistených
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 červená cibuľa, nasekaná
- 400 gramov cherry paradajok, rozpolených
- 1 červená paprika, nasekaná (voliteľné pre pikantnejší obed)
- 1/4 šálky bieleho vína
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 polievkové lyžice masla
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať
Penne con scampi recept
Postup:
- Uvaríme penne cestoviny podľa pokynov na obale. Odsypeme a odložíme na stranu.
- Na strednom ohni zohrejeme olivový olej a maslo v panvici.
- Pridáme nasekaný cesnak, červenú cibuľu a červenú papriku do panvice. Orestujeme, kým sa cibuľa stane mäkkou a cesnak uvoľní vôňu.
- Pridáme krevety do panvice a opečieme ich z oboch strán po dobu 2-3 minút, kým nezmenia farbu na ružovú. Odložíme krevety na stranu.
- Pridáme cherry paradajky do panvice a restujeme ich po dobu 5 minút, kým sa nezmäknú a začnú sa rozpadať.
- Zalijeme panvicu bielym vínom a dôkladne premiešame. Necháme omáčku pár minút povariť, aby sa alkohol odparil.
- Pridáme uvarené penne cestoviny do panvice s omáčkou a dôkladne premiešame, tak aby sa cestoviny pokryli omáčkou.
- Opäť pridáme krevety do panvice a opatrne premiešame, aby sa zohriali.
- Ochutíme Penne con Scampi soľou a korením.
- Podávame teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť k lahodnému Penne con Scampi! Buon appetito!