- 1 šálka pohánky
- 2 šálky vody
- Štipka soli
- Čerstvé alebo zmrazené ovocie (jahody, maliny, banán, hrozno atď.)
- Nasekané orechy (vlašské orechy, lieskové orechy, mandle)
- Med alebo javorový sirup na dochutenie (voliteľné)
Postup
- Pohánku dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou.
- Do hrnca pridajte pohánku, vodu a štipku soli. Dajte variť a potom znížte teplotu na mierny plameň. Variť pohánku podľa pokynov na obale, zvyčajne asi 15 – 20 minút, kým nebude mäkká a voda sa vsiakne.
- Po uvarení pohánku nechajte niekoľko minút odstáť, potom ju vidličkou jemne rozdrvte, aby vznikla kaša.
- Na tanier si nalejte pripravenú pohánkovú kašu. Na vrch môžete pridať čerstvé alebo zmrazené ovocie a nasekané orechy.
- Na záver môžete pridať med alebo javorový sirup na dochutenie podľa svojich preferencií.