Pohánková kaša s ovocím a orechmi
  • 1 šálka pohánky
  • 2 šálky vody
  • Štipka soli
  • Čerstvé alebo zmrazené ovocie (jahody, maliny, banán, hrozno atď.)
  • Nasekané orechy (vlašské orechy, lieskové orechy, mandle)
  • Med alebo javorový sirup na dochutenie (voliteľné)

 

Postup

  1. Pohánku dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou.
  2. Do hrnca pridajte pohánku, vodu a štipku soli. Dajte variť a potom znížte teplotu na mierny plameň. Variť pohánku podľa pokynov na obale, zvyčajne asi 15 – 20 minút, kým nebude mäkká a voda sa vsiakne.
  3. Po uvarení pohánku nechajte niekoľko minút odstáť, potom ju vidličkou jemne rozdrvte, aby vznikla kaša.
  4. Na tanier si nalejte pripravenú pohánkovú kašu. Na vrch môžete pridať čerstvé alebo zmrazené ovocie a nasekané orechy.
  5. Na záver môžete pridať med alebo javorový sirup na dochutenie podľa svojich preferencií.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *