Palacinky z ovsených vločiek

Toto je skvelý recept na výrobu lahodných palačiniek z ovsených vločiek:

Suroviny:

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1 banán
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky mlieka (môžete použiť aj rastlinné mlieko ako napríklad mandľové mlieko)
  • 1 lyžica medu alebo iného sladidla podľa chuti
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • maslo alebo olej na vymastenie panvice

 

Palacinky z ovsených vločiek

Postup:

  1. Vločky si vložte do mixéra a pomelieme ich na jemnú múku.
  2. V miske rozmiešajte banán na pyré a pridajte vajcia. Všetky suroviny dobre premiešajte.
  3. Potom pridajte ovsenú múku, mlieko, med, vanilkový extrakt, kypriaci prášok a soľ. Všetko dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto.
  4. Maslo alebo olej rozohrejte na panvici na strednej teplote.
  5. Do panvice nalejte cesto a vytvorte palačinky žiadanej veľkosti. Smažte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatisté.
  6. Hotové palačinky servírujte s medom, čerstvým ovocím, jogurtom alebo akýmkoľvek ďalším obľúbeným náplňou.

Dúfam, že vám recept pomôže vytvoriť chutné a zdravé palačinky z ovsených vločiek. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1 a 1/2 šálky mlieka (môžete použiť aj rastlinné mlieko, napr. mandľové alebo sójové)
  • 1 vajce
  • 1 banán (môžete nahradiť aj jablkom)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice (voliteľné)
  • Štipka soli
  • Olej na smaženie (kokosový, slnečnicový alebo maslo)

Postup:

  1. Príprava ovsených vločiek: Vložte ovsené vločky do mixéra alebo kuchynského robota a mixujte, kým nevznikne jemná múka.

  2. Vytvorenie cesta: Do podmienenej ovsené múky pridajte mlieko, vajce, premasírovaný banán, prášok do pečiva, škoricu a soľ. Dobre premiešajte, až kým nezískate hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, môžete pridať trochu mlieka.

  3. Smaženie palaciek: Na panvici rozohrejte trochu oleja na strednom ohni. Nalejte na panvicu asi 1/4 šálky cesta a upečte palacinku z jednej strany, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky (asi 2-3 minúty). Potom ju otočte a pečte z druhej strany ďalších 1-2 minúty, až kým nie je zlatohnedá.

  4. Servírovanie: Upečené palacinky môžete servírovať s čerstvým ovocím, jogurtom, medom, alebo javorovým sirupom, podľa vlastnej chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *