Poľské jablkové lievance (Racuchy)

Poľské jablkové lievance, známe aj ako Racuchy, sú skvelým pokrmom na raňajky alebo na dezert. Tu je jednoduchý recept, ako ich pripraviť:

Potrebujete:

  • 2 veľké jablká
  • 1 šálka múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • ¾ šálky mlieka
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie

 

Poľské jablkové lievance (Racuchy)

Postup:

  1. Jablká olúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na malé kúsky.
  2. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
  3. Do suchých ingrediencií pridajte vajce a mlieko a dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Na panvici zohrejte olej.
  5. Každý kúsok jablka ponorte do cesta a vložte ho na rozohriatu panvicu.
  6. Smažte lievance z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedej farby.
  7. Vyberte lievance z panvice a nechajte ich odkvapkať na papierovom uteráku.
  8. Posypte ich práškovým cukrom a podávajte ešte teplé.

Dúfam, že si pochutnáte na týchto poľských jablkových lievancoch! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *