Tu máš recept na babičkin obrátený jablkový koláč:
Suroviny:
- 4 stredne veľké jablká, olúpané a nakrájané na tenké plátky
- 1 šálka múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- ½ čajovej lyžičky soli
- ½ čajovej lyžičky škorice
- ½ šálky masla, nastrúhané
- ½ šálky cukru
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Babičkin obrátený jablkový koláč
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C a vymastite tortovú formu.
- Na dne vymastenej formy rovnomerne rozložte plátky jabĺk.
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu.
- Vo veľkej miske vymiešajte maslo a cukor do hladka.
- Pridajte vajcia a vanilkový extrakt a premiešajte, až sa zmes stane krémovou.
- Postupne pridávajte suché prísady do misky s maslom a cukrom, miešajte, kým sa nevytvorí hladké cesto.
- Cesto nalejte do formy na jablká a rovnomerne rozotrite.
- Pečte v predhriatej rúre asi 40-45 minút, kým koláč nezhnedne a neoddišťuje sa z neho kyslá vôňa.
- Nechajte koláč vychladnúť v forme a potom ho opatrne prevráťte hore nohami na tál a odstráňte formu.
Tento babičkin obrátený jablkový koláč bude určite chutný, nech aj zaberie trochu času a lásky pri jeho príprave.
Dobrú chuť!