Babičkin obrátený jablkový koláč

Tu máš recept na babičkin obrátený jablkový koláč:

Suroviny:

  • 4 stredne veľké jablká, olúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 1 šálka múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • ½ čajovej lyžičky škorice
  • ½ šálky masla, nastrúhané
  • ½ šálky cukru
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

 

Babičkin obrátený jablkový koláč

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a vymastite tortovú formu.
  2. Na dne vymastenej formy rovnomerne rozložte plátky jabĺk.
  3. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu.
  4. Vo veľkej miske vymiešajte maslo a cukor do hladka.
  5. Pridajte vajcia a vanilkový extrakt a premiešajte, až sa zmes stane krémovou.
  6. Postupne pridávajte suché prísady do misky s maslom a cukrom, miešajte, kým sa nevytvorí hladké cesto.
  7. Cesto nalejte do formy na jablká a rovnomerne rozotrite.
  8. Pečte v predhriatej rúre asi 40-45 minút, kým koláč nezhnedne a neoddišťuje sa z neho kyslá vôňa.
  9. Nechajte koláč vychladnúť v forme a potom ho opatrne prevráťte hore nohami na tál a odstráňte formu.

Tento babičkin obrátený jablkový koláč bude určite chutný, nech aj zaberie trochu času a lásky pri jeho príprave.
Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *