Strakatý černicový koláč s pudingom

Samozrejme! Tu máte recept na tradičný slovenský strakatý černicový koláč s pudingom:

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 100 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 štipka soli
  • 500 ml mlieka
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 300 g čierneho ríbezleho džemu

 

Strakatý černicový koláč s pudingom

Postup:

  1. Vo veľkej mise zmiešajte múku s maslom, cukrom, vanilkovým cukrom, vajcom a soľou. Vypracujte hladké cesto.
  2. Cesto rozvaľkajte na tenký plát a vyložte ho do vymasteného koláčového formy.
  3. Vložte formu s cestom do chladničky na 30 minút.
  4. Počas toho času si pripravte puding podľa návodu na obale, ale použite polovicu množstva mlieka.
  5. Nechajte puding vychladnúť.
  6. Z chladničky vyberte cesto a nadľahčie prepichnite vidličkou.
  7. Rozotrite ríbezľový džem po povrchu cesta.
  8. Na džem nasypte vychladnutý puding a rovnomerne ho rozotrite.
  9. Koláč pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30-40 minút, alebo kým kôrka koláča nie je pekne zlatistá.
  10. Po upečení nechajte koláč vychladnúť, môžete ho posypať cukrom a podávať.

Dúfam, že vám recept vyjde a koláč vám bude chutiť. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *