Hruškovo-brusnicový koláč s posýpkou

Recept: Hruškovo-brusnicový koláč s posýpkou.

Ingredience:

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 100 g cukru
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 3 hrušky
  • 100 g sušených brusníc
  • 50 g mletých orechov
  • 50 g drobenky
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • kôra z citróna

 

Hruškovo-brusnicový koláč s posýpkou

Postup:

  1. Do misky prosejte múku a pridajte na kocky nakrájané maslo. Drobným krájaním masla do múky vytvorte hrubú kôru. Pridajte cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a štipku soli.

    Všetko dôkladne premiešajte. Pridajte vajcia a hniate cesto, kým nedosiahnete jednotnú konzistenciu. Ak je cesto príliš suché, pridajte trochu vody.

    Cesto rozdelte na dve časti. Jednu časť cesta vyvaľkajte na veľkosť pekáča a vložte ju na dno vymasteného pekáča. Na cesto v pekáči nasypeme sušené brusnice, mleté orechy a na plátky nakrájané hrušky. Z druhej časti vyvaľkajte plát cesta na vrchol. Cesto preneste na vrstvu ovocia a stlačte okraje, aby sa spojili s cestom na dne. V mise zmiešajte drobenku, trstinový cukor a citrónovú kôru. Posypte vrchnú vrstvu cesta touto zmesou. Pekáč s koláčom vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 40 minút, alebo kým koláč nezíská zlatohnedú farbu.

    Hotový koláč môžete podávať teplý alebo studený. Dobrú chuť!

  1. Do misky prosejte múku a pridajte na kocky nakrájané maslo. Drobným krájaním masla do múky vytvorte hrubú kôru. Pridajte cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a štipku soli.

    Všetko dôkladne premiešajte. Pridajte vajcia a hniate cesto, kým nedosiahnete jednotnú konzistenciu. Ak je cesto príliš suché, pridajte trochu vody.

    Cesto rozdelte na dve časti. Jednu časť cesta vyvaľkajte na veľkosť pekáča a vložte ju na dno vymasteného pekáča. Na cesto v pekáči nasypeme sušené brusnice, mleté orechy a na plátky nakrájané hrušky. Z druhej časti vyvaľkajte plát cesta na vrchol. Cesto preneste na vrstvu ovocia a stlačte okraje, aby sa spojili s cestom na dne. V mise zmiešajte drobenku, trstinový cukor a citrónovú kôru. Posypte vrchnú vrstvu cesta touto zmesou. Pekáč s koláčom vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 40 minút, alebo kým koláč nezíská zlatohnedú farbu.

    Hotový koláč môžete podávať teplý alebo studený. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *