Chcete recept na prípravu koláča z lístkového cesta po slovensky? Určite vám ho môžem poskytnúť. Tu je jednoduchý recept:
Ingrediencie:
- 1 balenie lístkového cesta (asi 500 g)
- 500 g ovocia (napr. slivky, jahody, marhule atď.)
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 1 vajce (na potretie)
Koláč z lístkového cesta
Postup:
- Najprv si predhrejte rúru na 180 °C.
- Ovocie opláchnite a očistite podľa potreby. Ak používate väčšie ovocie, môžete ho nakrájať na menšie kúsky.
- Na valú rozvaľkajte lístkové cesto na tenký plát.
- Plát cesta preneste na plech vyložený papierom na pečenie.
- Povrch cesta môžete načrieť ostrým nožom do vzoru podľa vášho želania.
- Ovocie posypte cukrom a vanilkovým cukrom a rovnomerne ho rozložte po povrchu cesta.
- Okraje cesta môžete preložiť cez ovocie, aby sa vytvoril vonkajší okraj koláča.
- Potrite povrch vyšľahaným vajcom, aby dostal zlatistú farbu.
- Plech s koláčom dajte do predhriatej rúry a pečte približne 20-25 minút, alebo kým nie je cesto pekne zlatisté a ovocie mäkké.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť a podávajte ho po znížení teploty.
Tento koláč z lístkového cesta je výborným spôsobom, ako využiť sezónne ovocie a pripraviť si lahodný dezert. Dúfam, že vám recept chutí a budete si ho užívať!