Penne s divokou špargľou

Penne s divokou špargľou je chutné a osviežujúce jedlo. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 250 g penne tésťoviny
  • 200 g divokej špargle
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • parmezán na posypanie

 

Penne s divokou špargľou

Postup:

  1. Varte tésťoviny podľa pokynov na obale, až budú al dente. Opláchnite ich studenou vodou a odložte.
  2. V hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte divokú špargľu po dobu 2-3 minút, kým nezmäkne, ale stále zostane šťavnatá. Potom ju preložte do ľadovej vody, aby ste zastavili ďalšie varenie. Nakrájajte ju na menšie kúsky.
  3. V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak a dusíme ich, kým nezmäknú a nevyvinie sa ich vôňa.
  4. Pridajte nakrájanú špargľu do hrnca s cibuľou a cesnakom. Osolte a opeperte podľa chuti. Dusíme všetko spolu po dobu 3-4 minút.
  5. Pridajte uvarené tésťoviny do hrnca so zeleninou. Premiešajte, aby sa tésťoviny rovnomerne premiešali so zvyšnými surovinami.
  6. Podávajte horúce a môžete posypať parmezánom, ak si pripravujete mliečnu verziu.

Dúfam, že si túto jednoduchú a chutnú taliansku jedláte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *