Tu máte recept na makaróny s hovädzím gulášom:
Suroviny:
- 400 g hovädzie mäso (nakrájané na malé kúsky)
- 1 veľká cibuľa (nasekaná)
- 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 400 g penne makarónov
- 2 poháre paradajkového pretlaku
- 2 poháre hovädzieho vývaru
- 1 lyžica papriky
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 1 lyžička korenia na guláš
- soľ a korenie (podľa chuti)
- olej na smaženie
Makaróny s hovädzím gulášom
Postup:
- Rozohrejte olej na panvici a pridajte cibuľu. Smažte ju, kým nie je mäkká a sklovitá.
- Pridajte nakrájané hovädzie mäso a orestujte ho z každej strany, kým nie je dobre prepečené.
- Pridajte rozdrvený cesnak, korenie na guláš, mletú sladkú papriku a papriku. Dobre premiešajte, aby sa koreniny rovnomerne rozložili.
- Pridajte paradajkový pretlak a hovädzí vývar. Znížte teplotu a nechajte guláš pomaly povariť asi 1 hodinu, kým mäso nie je mäkké a omáčka sa zredukuje.
- V druhej hrnci uvaríme penne makaróny podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente (celé).
- Keď sú makaróny uvarené, scedíme ich a pridáme do panvice s gulášom. Premiešame, aby sa makaróny pokryli omáčkou.
- Podávame horúce. Môžete pridať trochu nasekaného petržlenu na ozdobu.
Dobrú chuť!