Cestoviny s artičokami

Cestoviny s artičokami sú výbornou voľbou pre milovníkov tohto originálneho a chutného jedla. Ako slovenský variant pripravy vám ponúkam nasledujúci recept:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (doporučujem fusilli alebo penne)
  • 4 artičoky (čerstvé alebo z konzervy)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • parmezán na posypanie

 

Cestoviny s artičokami

Postup:

  1. Artičoky ošúpeme a zbavíme ich hrubších vnútorných listov, kým neostanú iba mäkké a svetlozelené časti. Potom ich nakrájame na menšie kúsky.
  2. V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente, teda mierne tuhé.
  3. Zatiaľ čo sa cestoviny varia, v hrnci na stredne silnom ohni rozohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich do zmäknutia, asi 3-4 minúty.
  4. Pridáme nakrájané artičoky do panvice a orestujeme ich spolu s cibuľou a cesnakom ďalších 5-7 minút. Artičoky by mali zmäknúť a jemne sa opražiť.
  5. Odstavíme panvicu od ohňa a pridáme uvarané cestoviny. Dôkladne ich premiešame s artičokami, cibuľou a cesnakom, aby sa všetko spojilo.
  6. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Cestoviny s artičokami podávame teplé. Na záver ich môžeme posypať strúhaným parmezánom na pridanú chuť.

Tento recept na cestoviny s artičokami vás určite poteší jeho bohatou a lahodnou kombináciou chutí. Ak máte radi artičoky, určite si túto jednoduchú a zdravú pochúťku vyskúšajte. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *