Tu je recept pre fitness Bolonské špagety po slovensky:
Ingrediencie:
- 200 g celozrnných špagiet
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 malá cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 stredne veľká mrkva, jemne nakrájaná
- 1 stredne veľká cuketa, jemne nakrájaná
- 200 g kuracieho mäsa alebo mletej krky
- 1 konzerva (400 g) nasekaných rajčín
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 čajová lyžička sušenej oregana
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobenie (voliteľné)
Fitness bolónske špagety
Postup:
- Uvaríme celozrnné špagety podľa návodu na obale. Odstavíme a odcedíme.
- Na veľkej panvici zohrejeme olivový olej na strednom ohni. Pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme dozlatista až do sklovita.
- Pridáme nakrájanú mrkvu a cuketu na panvicu a dusíme, kým sa začnú zmäknúť.
- Posunieme zeleninu na jednu stranu panvice a na druhej strane pridáme kuracie mäso alebo mletú krkovičku. Smažíme, kým sa mäso dobre nezohreje a nezmení farbu.
- Premiešame dusenú zeleninu a mäso na panvici. Pridáme nasekané rajčiny, paradajkový pretlak, sušený oregano a bazalku. Dobre premiešame.
- Ochutnáme Bolonskú omáčku so soľou a korením podľa chuti a necháme povariť približne 10-15 minút, kým sa chute spoja.
- Podávame Bolonskú omáčku s uvarenými celozrnnými špagetami. Ozdobíme čerstvou bazalkou, ak si želáme.
Dobrú chuť pri príprave a konzumácii fitness Bolonských špagiet!