Tu je recept pre fitness Bolonské špagety po slovensky:

Ingrediencie:

  • 200 g celozrnných špagiet
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 malá cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 stredne veľká mrkva, jemne nakrájaná
  • 1 stredne veľká cuketa, jemne nakrájaná
  • 200 g kuracieho mäsa alebo mletej krky
  • 1 konzerva (400 g) nasekaných rajčín
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušenej oregana
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie (voliteľné)

 

Fitness bolónske špagety

Postup:

  1. Uvaríme celozrnné špagety podľa návodu na obale. Odstavíme a odcedíme.
  2. Na veľkej panvici zohrejeme olivový olej na strednom ohni. Pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme dozlatista až do sklovita.
  3. Pridáme nakrájanú mrkvu a cuketu na panvicu a dusíme, kým sa začnú zmäknúť.
  4. Posunieme zeleninu na jednu stranu panvice a na druhej strane pridáme kuracie mäso alebo mletú krkovičku. Smažíme, kým sa mäso dobre nezohreje a nezmení farbu.
  5. Premiešame dusenú zeleninu a mäso na panvici. Pridáme nasekané rajčiny, paradajkový pretlak, sušený oregano a bazalku. Dobre premiešame.
  6. Ochutnáme Bolonskú omáčku so soľou a korením podľa chuti a necháme povariť približne 10-15 minút, kým sa chute spoja.
  7. Podávame Bolonskú omáčku s uvarenými celozrnnými špagetami. Ozdobíme čerstvou bazalkou, ak si želáme.

Dobrú chuť pri príprave a konzumácii fitness Bolonských špagiet!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *