Často sa predstavuje kombinácia penne s bazalkovým bešamelom ako skvelá voľba. Táto jednoduchá, no chutná jedlo v sebe spája penne cestoviny s klasickou smotanovou omáčkou, ktorá je obohatená o bazalku. Tu je jednoduchý recept na penne s bazalkovým bešamelom, ktorý môžete vyskúšať:
Zloženie:
- 250 g penne cestovín
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 polievkové lyžice múky
- 500 ml mlieka
- 1 strúčik cesnaku, jemne nakrájaný
- 1 hrstka čerstvej bazalky, jemne pokrájaná
- soľ a korenie podľa chuti
- parmezánový syr
Penne s bazalkovým bešamelom
Postup:
- V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme penne cestoviny podľa pokynov na obale. Potom ich scedíme a stranou odložíme.
- Na panvici rozpustíme maslo na strednom ohni a pridáme jemne nakrájaný cesnak. Orestujeme ho, kým sa nestane ľahko zlatistým a štipkou soli ho ozdobíme.
- Pridáme múku a za stáleho miešania varíme 2-3 minúty, kým zmes nezhnedne a získame jemne opraženú chuť.
- Postupne pridávame mlieko, neustále miešajúc, aby sme získali hladkú a krémovú omáčku. Varíme ju ešte približne 5 minút, kým sa nezahusní.
- Do omáčky pridáme jemne pokrájanú bazalku a dochutíme soľou a korením podľa chuti. Premiešame.
- Zmiešame už uvarené penne cestoviny s bazalkovým bešamelom a podávame ešte teplé. Pred podávaním môžeme posypať jedlo strúhaným parmezánovým syrom.
Dúfam, že vám táto kombinácia chutí. Dobrú chuť!