Penne s bazalkovým bešamelom

Často sa predstavuje kombinácia penne s bazalkovým bešamelom ako skvelá voľba. Táto jednoduchá, no chutná jedlo v sebe spája penne cestoviny s klasickou smotanovou omáčkou, ktorá je obohatená o bazalku. Tu je jednoduchý recept na penne s bazalkovým bešamelom, ktorý môžete vyskúšať:

Zloženie:

  • 250 g penne cestovín
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice múky
  • 500 ml mlieka
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nakrájaný
  • 1 hrstka čerstvej bazalky, jemne pokrájaná
  • soľ a korenie podľa chuti
  • parmezánový syr

 

Penne s bazalkovým bešamelom

Postup:

  1. V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme penne cestoviny podľa pokynov na obale. Potom ich scedíme a stranou odložíme.
  2. Na panvici rozpustíme maslo na strednom ohni a pridáme jemne nakrájaný cesnak. Orestujeme ho, kým sa nestane ľahko zlatistým a štipkou soli ho ozdobíme.
  3. Pridáme múku a za stáleho miešania varíme 2-3 minúty, kým zmes nezhnedne a získame jemne opraženú chuť.
  4. Postupne pridávame mlieko, neustále miešajúc, aby sme získali hladkú a krémovú omáčku. Varíme ju ešte približne 5 minút, kým sa nezahusní.
  5. Do omáčky pridáme jemne pokrájanú bazalku a dochutíme soľou a korením podľa chuti. Premiešame.
  6. Zmiešame už uvarené penne cestoviny s bazalkovým bešamelom a podávame ešte teplé. Pred podávaním môžeme posypať jedlo strúhaným parmezánovým syrom.

Dúfam, že vám táto kombinácia chutí. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *