Makový koláč s jablkami

Recept na makový koláč s jablkami.

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 g mletého maku
  • 180 g práškového cukru
  • 150 g masla (rozpusteného)
  • 3 vajcia
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice rumu alebo rumového arómy
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 stredne veľké jablká (olúpané a nakrájané na tenké kolieska)
  • štipka soli
  • maslo alebo olej na vymastenie formy
  • práškový cukor na posypanie

 

Makový koláč s jablkami

Postup:

  1. Najskôr predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech (cca 23 cm) – vymažte ho maslom alebo olejom a vysypte trochou múky.
  2. V mise zmiešajte hladkú múku, mletý mak, prášok do pečiva, práškový cukor, vanilkový cukor a štipku soli.
  3. Pridajte rozpustené maslo, vajcia a rum (alebo rumový aróma) do suchých ingrediencií. Vypracujte hladké cesto, ktoré nie je príliš lepkavé, a rozdeľte ho na 2 rovnaké časti.
  4. Na plech vyložte jednu časť cesta a rovnomerne ho rozotrite do tenkej vrstvy.
  5. Na rozotreté cesto položte kolieska nakrájaných jabĺk. Môžete ich trochu pritlačiť do cesta.
  6. Položte druhú časť cesta na jablká a opatrne ho rozotrite, tak aby zakrylo jablká celým povrchom.
  7. Koláč vložte do predhriatej rúry a pečte približne 30-35 minút, kým cesto nie je zlato hnedé a jablká sú mäkké.
  8. Po upečení nechajte koláč vychladnúť na plechu. Potom posypte práškovým cukrom.
  9. Nakoniec si môžete vychutnať chutný makový koláč s jablkami!

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *