Makový koláč s višňami tak ako ho milujeme už desiatky rokov.

Suroviny:

  • 200 g mletého máku
  • 250 ml mlieka
  • 150 g masla
  • 200 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 400 g višní (čerstvé alebo mrazené)
  • strúhaná čokoláda na posypanie (voliteľné)

 

Makový koláč s višňami

Postup:

  1. Mlieko zohrejte v hrnci, ale nepustite ho variť. Pridajte mletý mak a nechajte ho vo vriacej vode namočiť asi 15 minút. Potom nechajte zmes vychladnúť.
  2. V miske zmiešajte hladkú múku a prášok do pečiva.
  3. V inej miske vymiešajte maslo, práškový cukor a vanilkový cukor, kým nedosiahnete hladkú a penovú konzistenciu.
  4. Postupne pridávajte vajcia do maslovej zmesi a dobre ich vmiešajte.
  5. Pridajte makovú zmes do vajcového prípravku a premiešajte do hladka.
  6. Pomaly primiešajte suchú múku a prášok do pečiva do zmesi a dôkladne ich premiešajte.
  7. Teplejšiu (ale nie horúcu) zmes rozotrite na dno vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
  8. Na rozotretú cesto rovnomerne rozložte višne.
  9. Koláč pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 – 35 minút, alebo kým nezarumenie.
  10. Po upečení nechajte koláč vychladnúť, posypte ho strúhanou čokoládou a podávajte.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *