Ríbezľový koláč s pudingom

Tu máte recept na ríbezľový koláč s pudinkom:

Suroviny:

  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 400 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 4 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • 500 g ríbezlí
  • 500 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 4 lyžice cukru

 

Ríbezľový koláč s pudingom

  1. Maslo zmäknite a vymiešajte s práškovým cukrom.
  2. Pridajte žĺtky a vanilkový cukor a dobre premiešajte.
  3. Pridajte múku s práškom do pečiva a vypracujte cesto.
  4. Cesto nechajte vychladnúť v chladničke 30 minút.
  5. Zmrazené ríbezle nechajte rozmraziť a premiešajte s 2 lyžicami cukru.
  6. Cesto rozvaľkajte a vyložte ním vymastený plech.
  7. Na cesto rozotrite ríbezle.
  8. Puding pripravte podľa návodu s mliekom a 2 lyžicami cukru.
  9. Hotový puding nalejte na ríbezle.
  10. Koláč pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 35 minút, kým povrch koláča nezíská zlatistú farbu.
  11. Nechajte koláč vychladnúť a podávajte.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *