Hrnčeková bublanina s kyslou smotanou

Už ani nepamätám, kedy som poslednykrát niečo piekla.
Už to bude zrejme veľmi dlho a tak dnes trocha na odľahčenie. Po tých cestovinách a mäsa teba aj niečo sladšie.
A tak tieda som nemala veľa času, ale chcela som koláčik.

Tak, čo napadne lenivú, ženu ako som ja?
No hrnčeková bublanina je najrýchlejšie a najlepšie riešenie. No nie?

Hrnčeková bublanina s kyslou smotanou

Trocha ingrediencií, ktoré zmiešate v jednej miske. Dáte na plecha piecť a je to. Ktorý koláč sa vám tak rýchlo podarí pripraviť ako bulbaninu. No možno ešte nejaké smotanový nepčený, ale tak to je iný druh zákuska.
No nič poďme nižšie variť.

Bublaninu zvládnete aj s týmto video receptom:

Tento koláč budete piecť každý víkend! Výborná šľahačková bublanina plná ovocia, bez oleja a masla

 

Hrnčeková bublanina s kyslou smotanou - v jednej miske

2) Hrnčeková bublanina s kyslou smotanou – v jednej miske

Na prípravu hrnčekovej bublaniny s kyslou smotanou budete potrebovať tieto suroviny:

– 2 vajcia
– 1 šálka cukru
– 1/2 šálky oleja
– 1 šálka mlieka
– 2 šálky múky
– 1 balíček prášku do pečiva
– štipka soli
– 1/2 šálky kyslej smotany

Postup:

1. V miske si zmiešajte vajcia, cukor, olej a mlieko.

2. Postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou.

3. Vzniknuté cesto nalejte do vymastených hrnčekov.

4. Vložte hrnčeky do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte približne 20-25 minút, kým bublanina nezhnedne a nepripáli sa.

5. Po upečení vyberte hrnčeky z rúry a nechajte ich trochu vychladnúť.

6. Na záver na bublaninu pridajte lyžicu kyslej smotany a môžete podávať.

Dobrú chuť!

Super rychlý rybízový koláč: Nadýchaná hrnečková bublanina s ovocem

 

Hrnčeková bublanina s kyslou smotanou - rýchla príprava

3) Hrnčeková bublanina s kyslou smotanou – rýchla príprava

Na prípravu hrnčekovej bublaniny s kyslou smotanou budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 1 pohár hladkej múky
– 1 pohár kyslého mlieka
– 1/2 pohára cukru
– 1 vajce
– 1/2 pohára oleja
– 1 lyžička prášku do pečiva
– štipka soli
– 1/2 pohára kyslej smotany

Postup:

1. V miske zmiešajte múku, kyslé mlieko, cukor, vajce, olej, prášok do pečiva a soľ.
2. Nalejte cesto do vymastených hrnčekov a vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov.
3. Pečte približne 25 – 30 minút, kým bublanina získava zlatohnedú farbu.
4. Po vytiahnutí z rúry nechajte trochu vychladnúť a podávajte s kyslou smotanou na vrchu.

Dobrú chuť!

 

Hrnčeková bublanina s kyslou smotanou v rúre

4) Hrnčeková bublanina s kyslou smotanou v rúre

Na prípravu hrnčekovej bublaniny s kyslou smotanou v rúre budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 2 vajcia
– 150 g hladkej múky
– 100 g cukru
– 100 ml mlieka
– 1 lyžička prášku do pečiva
– štipka soli
– 200 g kyslej smotany
– 50 g masla

Postup:

1. V miske rozšľahajte vajcia s cukrom do peny.
2. Pridajte mlieko a postupne pridávajte múku preosiatu s práškom do pečiva a soľou. Do hladkej hmoty.
3. Poriadne vyšľahajte.
4. V hrnčekoch rozpustite maslo a nalejte do každého hrnčeka časť cesta.
5. Na vrch každého hrnčeka pridajte lyžicu kyslej smotany.
6. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25-30 minút, kým bublanina získava zlatohnedú farbu.

Podávajte teplú s ďalšou dávkou kyslej smotany. Dobrú chuť!

 

Hrnčeková bublanina s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom

5) Hrnčeková bublanina s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom

Na prípravu hrnčekovej bublaniny s kyslou smotanou budete potrebovať tieto suroviny:

– 2 vajcia
– 100 g cukru
– 100 g hladkej múky
– 1 balenie vanilkového cukru
– 1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
– 1 hrnček kyslej smotany

Postup prípravy:

1. V miske rozšľaháme vajcia s cukrom do peny.
2. Postupne pridávame múku, vanilkový cukor a kypriaci prášok do pečiva. Zmes dôkladne premiešame.
3. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a ešte raz premiešame.
4. Vylejeme zmes do hrnčeka a dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov.
5. Pečieme približne 30-40 minút, alebo kým bublanina nezíska zlatisto-hnedú farbu a neodskakuje od okrajov hrnčeka.
6. Po upečení necháme bublaninu vychladnúť a potom podávame so šľahačkou alebo kyslou smotanou.

Dobrú chuť!

 

Najlepšia hrnčeková BUBLANINA | Jednoduchý recept na nadýchanú ovocnú bublaninu | Zvládne každý :-)

 

Hrnčeková bublanina s kyslou smotanou a mliekom

6) Hrnčeková bublanina s kyslou smotanou a mliekom

Ingrediencie:
– 2 šálky múky
– 1 šálka cukru
– 1 šálka mlieka
– ½ šálky oleja
– 2 vajcia
– 1 balíček prášku do pečiva
– 1 lyžička vanilkového extraktu
– 2 šálky čerstvých malín
– Kyslá smotana na servírovanie

Postup:
1. Predohrejte rúru na 180°C a vymastite hrnčekovú formu.
2. V miske zmiešajte múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, prášok do pečiva a vanilkový extrakt, kým nevznikne hladké cesto.
3. Nasypte polovicu cesta do pripravenej formy a rovnomerne rozotrite maliny.
4. Na vrch nasypte druhú polovicu cesta a hladko rozotrite.
5. Pečte v rúre asi 30-35 minút, kým bublanina nezíská zlatohnedú farbu.
6. Po upečení nechajte bublaninu vychladnúť, potom podávajte so kyslou smotanou.

Dobrú chuť!

 

Hrnčeková bublanina s kyslou smotanou - klasická

7) Hrnčeková bublanina s kyslou smotanou – klasická

Na prípravu hrnčekovej bublaniny s kyslou smotanou budete potrebovať:

– 2 vajcia
– 1 hrnček (250 ml) cukru
– 1 hrnček (250 ml) hladkej múky
– 1 lyžička prášku do pečiva
– štipka soli
– 1 hrnček (250 ml) kyslej smotany

Postup:

1. V miske rozšľahajte vajcia s cukrom. Vznikne nám pena.
2. Pridáme hladkú múku, prášok do pečiva a štipku soli a premiešajte do hladka.
3. Nalejte cesto do hrnčeka.
4. Do hrnčeka vlejte kyslú smotanu.
5. Dajte hrnček do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte asi 30 minút, kým bublanina naberá zlatistú farbu.
6. Podávajte teplú s kyslou smotanou.

Dobrú chuť!

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob - Recept
Kuracie maso s ananasom na cinsky sposob

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob. Rýchy recept za pár minút hotový. Recept pre žačiatočníkov ale aj úplných amatérov. Vyprážané ..

Recipe Ingredients:

Editor's Rating:
5

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *