Hrnčeková bublanina

Recept, ktorý zvládne ozaj každý. Rýchlu bublaninu vhodnú na každý deň.
Niekedy nemám čas piecť dezerty, alebo torty ktorých príprava trvá hodinu a viac. Avšak hrnčeková náhrada bublaninky je skvelé a rýchle riešenie.

Bulanina sa u nás konzumuje každý týždeň. Ak ja nemám čas a trápim sa touto webovou stránkou, tak práve bublanina je to, čo mi zachraňu manželstvo. Stačí všetky ingrediencie hodiť do misky, zmišať a upiecť. Vždy ju robím inak a s iným ovocím. Preto u nás nikdy nie je na vhodenie. Aj moje kamarátky si zvykli, že u nás ide bulanina ako na páse. Poďme si ju spolu pripraviť.

 

Super jemná, jahodová bublanina se zakysanou smetanou

Hrnčeková bublanina je jednoduchý a rýchly dezert, ktorý si môžete prichystať v pohodlí vášho domova. Bude vám stačiť niekoľko základných ingrediencií a pár minút strávených v kuchyni. Tu je jednoduchý recept:

Hrnčeková bublanina:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1 vajce
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • ovocie podľa vlastného výberu (jagody, maliny, marhule…)

Postup:

  1. Vezmite jednu hrnček a do nej pridajte múku, cukor, mlieko, vajce, maslo, prášok do pečiva a štipku soli.
  2. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
  3. Do pripraveného cesta pridajte ovocie podľa vašej chuti a premiešajte ich.
  4. Pripravenú hmotu prelejte do pomastenej formy alebo keramickej misky.
  5. Bublaninu dajte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte ju približne 30 minút, alebo kým nezhnedne a nevytvorí sa na nej krásna zlatistá kôrka.
  6. Po upečení nechajte bublaninu trochu vychladnúť, aby ste si ju mohli vychutnať s kávou alebo čajom.

A to je všetko! Teraz si môžete vychutnať chrumkavú a voňavú hrnčekovú bublaninu s čerstvým ovocím. Môžete si ju dopriať sami alebo ju zdieľať so svojimi blízkymi. Je to ideálny spôsob, ako si na chvíľku oddýchnuť a vychutnať si niečo sladké.

Prajem vám veľa zábavy pri príprave a dobrú chuť!

 

 

Hrnčeková bublanina z hladkej múky

2) Hrnčeková bublanina z hladkej múky

Na prípravu hrnčekovej bublaniny z hladkej múky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 hrnček hladkej múky
– 1/2 hrnčeka cukru
– 1/2 hrnčeka mlieka
– 2 vajcia
– 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
– 1 lyžička prášku do pečiva
– štipka soli
– vanilkový cukor podľa chuti
– ovocie podľa chuti (napr. jablká, slivky, maliny)

Postup:

1. V miske zmiešajte hladkú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
2. Pridajte mlieko, vajcia, rozpustené maslo a vanilkový cukor a dôkladne premiešajte, kým nedostanete hladké cesto.
3. Do hrnčekov vložte kocky ovocia.
4. Nalejte cesto do hrnčekov takmer až po okraj.
5. Pekársky papier položte na spodok rúry a vložte do nej hrnčeky.
6. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov po dobu približne 20-25 minút, ale sledujte, kým bublanina nezíska zlatohnedú farbu.
7. Podávajte teplú so šľahačkou alebo zmrzlinou.

Dobrú chuť!

 

Hrnčeková bublanina z 3 vajec

3) Hrnčeková bublanina z 3 vajec

Na hrnčekovú bublaninu z 3 vajec budete potrebovať nasledujúce zložky:

– 3 vajcia
– 1 hrnček cukru
– 1 hrnček múky
– 1/2 hrnčeka oleja
– 1/2 hrnčeka mlieka
– 1 balíček vanilkového cukru
– 1 balíček prášku do pečiva
– citrónová kôra
– trochu masla na vymastenie formy

Postup:

1. Vymastite formu maslom a predhrejte si rúru na 180 stupňov.

2. Bielky vyšľahajte do tuha s trochou cukru.

3. Žĺtka vyšľahajte s cukrom, pridajte olej, mlieko, vanilkový cukor, citrónovú kôru a nakoniec múku s práškom do pečiva.

4. Pomaly pridajte vyšľahané bielky a jemne ich vmiešajte do cesta.

5. Cesto nalejte do vymastenej formy a dajte piecť do rúry na 30-40 minút, alebo kým nebude bublanina zlatistá.

6. Po upečení nechajte bublaninu vychladnúť a podávajte ju napríklad so šľahačkou alebo ovocím. Dobrú chuť!

 

 

Najlepšia bublanina. Recept na ovocný koláč, ktorý už nevymenite

4) Hrnčeková bublanina s posýpkou

Hrnčeková bublanina s posypkou:

Suroviny:
– 1 hrnček múky
– 1 hrnček cukru
– 1 vajce
– 1 hrnček mlieka
– 1/2 hrnčeka oleja
– 1 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
– 1 lyžička vanilkového extraktu
– štipka soli
– ovocie podľa chuti (napríklad maliny, jahody, marhule)
– na posypku: 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice cukru, 1 lyžička skoricu

Postup:
1. V mise zmiešajte múku, cukor, kypriaci prášok a soľ.
2. Pridajte vajce, mlieko, olej a vanilkový extrakt a premiešajte do hladkej cesta.
3. Vytlačte cesto do hrnčekov a pridajte kúsky ovocia.
4. V malom mise zmiešajte múku, cukor a škoricu a posypte hrnčekovú bublaninu.
5. Dajte hrnčekovú bublaninu do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte približne 30 minút, kým nebude zlatisto hnedá.
6. Podávajte teplú a môžete ozdobiť šľahačkou alebo ľahkým sirupom.

Dobrú chuť!

 

Hrnčeková bublanina s makom

5) Hrnčeková bublanina s makom

Na prípravu hrnčekovej bublaniny s makom budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 1 vajce
– 3 lyžice kryštálového cukru
– 2 lyžice oleja
– 4 lyžice mlieka
– 3 lyžice múky
– 1 lyžica maku
– 1 lyžička prášku do pečiva
– maslo na vymazanie hrnčeka

Postup:

1. Najprv si pripravte hrnček alebo šálku a potrite ju maslom.

2. V druhej miske zmiešajte vajce, cukor, olej a mlieko.

3. Postupne pridávajte múku, mak a prášok do pečiva a dôkladne premiešajte, aby ste získali hladké cesto.

4. Nalejte cesto do pripraveného hrnčeka.

5. Vložte hrnček do mikrovlnnej rúry a pečte pri plnom výkone po dobu približne 2-3 minút, alebo kým bublanina naberá pevnú štruktúru.

6. Hotovú bublaninu nechajte chvíľu vychladnúť a podávajte teplú.

Takto jednoducho môžete pripraviť lahodnú hrnčekovú bublaninu s makom. Dobrú chuť!

 

 

Hrnčeková bublanina s jahodami

6) Hrnčeková bublanina s jahodami

Suroviny:
– 250 g čerstvých jahôd
– 2 vajcia
– 150 g cukru
– 200 ml mlieka
– 150 g múky
– 1 lyžička prášku do pečiva
– vanilkový cukor
– soľ
– maslo na vymastenie formy

Postup:
1. Najprv si pripravíme formu na pečenie. Vymastíme ju maslom a vysypeme múkou.
2. Očistíme jahody a nakrájame ich na menšie kúsky. Dáme ich do pripravenej formy.
3. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a štipku soli. Všetko dobre premiešame.
4. Tento hladký cesto nalejeme do formy s jahodami.
5. Hrnčekovú bublaninu dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30 – 40 minút, kým nebude pekne zazlatená.
6. Hotovú bublaninu necháme trochu vychladnúť a potom ju môžeme podávať.

Tip: Podávame ju najlepšie ešte teplú s vanilkovým cukrom, šľahačkou alebo zmrzlinou. Dobrú chuť!

 

 

 

7) Hrnčeková bublanina s pudingom

Hrnčeková bublanina s pudingom je jednoduchý a chutný dezert, ktorý si môžete pripraviť rýchlo a ľahko. Tu je recept v slovenskom jazyku:

Suroviny:
– 1 šálka múky
– 1 šálka cukru
– 1 vajce
– 1/2 šálky mlieka
– 1/2 šálky oleja
– 1 lyžička prášku do pečiva
– 1 vanilkový puding

Postup:

1. V miske zmiešajte múku, cukor a prášok do pečiva.
2. Pridajte vajce, mlieko a olej a dobre premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
3. Vytlačte vanilkový puding do hrnčekov a potom na vrch nalejte cesto.
4. Vložte hrnčeky do mikrovlnnej rúry a pečte na plnom výkone asi 3-5 minút, kým cesto naberá bublinky a nezdvihne sa nahor.
5. Nechajte vychladnúť pred podávaním.

Tento dezert je ideálny na teplé letné dni alebo ako rýchly dezert na posilnenie energie po dlhom dni. Skvelo chutí aj so zmrzlinou či čerstvými ovocím. Dobrú chuť!

 

Recept na jahodovú bublaninu???????????? │ Zuzana Machová

8) Hrnčeková bublanina s jahodami a tvarohom

Na hrnčekovú bublaninu s jahodami a tvarohom budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 1 hrnček jahôd
– 1 hrnček tvarohu
– 1 hrnček múky
– 1 hrnček cukru
– 1/2 hrnčeka oleja
– 2 vajcia
– 1 balenie prášku do pečiva

Postup:

1. Zahrejte si troubu na 180 stupňov a pripravte si formu na pečenie.
2. V miske si zmiešajte múku s práškom do pečiva.
3. V ďalšej miske si spolu vyšľahajte tvaroh s cukrom, olejom a vajcami, kým nedosiahnete krémovú konzistenciu.
4. Vložte hrnčekové jahody do formy na pečenie.
5. Postupne pridávajte do zmesi múku s práškom do pečiva a miešajte, kým nedosiahnete hladké cesto.
6. Cesto nalejte na jahody v forme a dôkladne ho vyrovnajte.
7. Pečte v rúre asi 30-35 minút, kým bublanina neskončí zlatistá.
8. Po upečení nechajte bublaninu vychladnúť a potom ju môžete podávať. Dobrú chuť!

 

Hrnčeková bublanina s jablkami

9) Hrnčeková bublanina s jablkami

Suroviny:
– 3 jablká
– 200 g hladkej múky
– 150 g cukru
– 3 vajcia
– 1 vanilkový cukor
– 1 prášok do perpeku
– 250 ml mlieka
– 100 g masla

Postup:
1. Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké krúžky.
2. V miske zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
3. Pridáme vajcia a mlieko a dobre premiešame, aby sme dostali hladké cesto.
4. Na plech vymastený maslom vysypeme trochu múky a nalejeme polovicu cesta.
5. Na cesto pokladáme vrstvu jabĺk a zalejeme zvyšným cestom.
6. Na vrch rozotrieme kocky masla.
7. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 40-45 minút, kým bublanina nezhnedne a nezačne sa odlupovať od plechu.
8. Hotovú bublaninu necháme vychladnúť a podávame posypanú práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

10) Hrnčeková bublanina s čučoriedkami

Suroviny:
– 2 šálky hladkej múky
– 1 šálka cukru
– 1 šálka mlieka
– 3 vajcia
– 1 lyžička vanilkového extraktu
– 1/4 šálky oleja
– 1 lyžička prášku do pečiva
– štipka soli
– 2 šálky čučoriedok

Postup:
1. V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
2. Pridajte mlieko, vajcia, vanilkový extrakt a olej. Dôkladne premiešajte, kým nedostanete hladké cesto.
3. Vylejte cesto do vymastenej hrnčeka.
4. Navrch rozložte čučoriedky.
5. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30-40 minút, kým bublanina nezhnedne a nezačne sa odliepať od okrajov hrnčeka.
6. Nechajte vychladnúť a podávajte ešte teplú.

Dobrú chuť!

Môžeme sa inpirovať aj videom. 

15min KUCHAR videorecept HRNČEKOVÁ BUBLANINA

 

11) Hrnčeková bublanina bez mlieka

Hrnčeková bublanina bez mlieka

Potrebujeme:
– 2 hrnčeky hladkej múky
– 1 hrnček cukru
– 1,5 hrnčeka vody
– 1/2 hrnčeka oleja
– 1 balíček prášku do pečiva
– vanilkový cukor
– hrušky alebo jablká na vrch
– škorica na posypanie

Postup:
1. V miske zmiešame hladkú múku s práškom do pečiva a cukrom.
2. Postupne pridávame vodu a olej, neustále miešame, kým nevznikne hladké cesto.
3. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy.
4. Jemne vložíme na povrch cesta narezané hrušky alebo jablká.
5. Posypeme vanilkovým cukrom a škoricou.
6. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 – 40 minút, kým nebude bublanina pečená.

Tip: Bublaninu môžeme servírovať s odpočinkom na spodnú stranu, kde budú byť hrušky/jablká. Podľa chuti môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob - Recept
Kuracie maso s ananasom na cinsky sposob

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob. Rýchy recept za pár minút hotový. Recept pre žačiatočníkov ale aj úplných amatérov. Vyprážané ..

Recipe Ingredients:

Editor's Rating:
5

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *