Ovocný koláč s kyslou smotanou

Jedným z obľúbených ovocných koláčov s kyslou smotanou je “Ovocný koláč so zakysanou smotanou”. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 100 g cukru
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 700 g jabĺk (olúpaných a nakrájaných na tenké plátky)
  • 250 g zakysanej smotany
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 2 polievkové lyžice vanilkového cukru
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

 

Ovocný koláč s kyslou smotanou

Postup:

  1. Zmiešajte hladkú múku, maslo, cukor, vajce a štipku soli v miske a vypracujte hladké cesto.
  2. Cesto prenesiete do vymasteného tortového alebo koláčového plechu a rovnomerne ho rozotriete po dne aj po stranách.
  3. Jablkové plátky rozložte na cesto v plechu.
  4. V samostatnej miske zmiešajte zakysanú smotanu, kukuričný škrob, vanilkový cukor a citrónovú šťavu.
  5. Zmes polejte cez jablkové plátky v plechu, aby boli všetky plátky pokryté zmesou.
  6. Koláč pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 40-45 minút, alebo kým cesto nie je zlatisté.
  7. Hotový koláč nechajte mierne vychladnúť a podávajte ho teplý alebo studený.

Tento ovocný koláč so zakysanou smotanou je vynikajúci ako dezert alebo sviatočná pochúťka, a to jak v teplom, tak aj studenom stave. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *