Tvarohový koláč so želatinou

No ja viem, že je to viac ingrediciencií, ale pochopte, že na koci to fakto stojí za to. Koláčik je veľmu chutný, plny sú žastené a cesto je nadýchané a jemné. No za vyskúšanie to naozaj stojí.

Tvarohový koláč so želatinou

 

Potrebujeme ingrediencie:

  • 1 dl oleja
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 6 PL polohrubej múky
  • 6 ks vajíčok
  • 6 PL kryštáloveho cukru

1) Na plnku som použila:

  • 250 g masla
  • 500g jemného tvarohu (v teglíku)
  • 1 vanilkový cukor
  • 8 PL práškového cukru

2) Do druhej plnky použijeme:

  • 1 džusový prášok
  • 1 liter vody
  • 2 ks kremový zlatý klas (prášok)
  • 7 PL kryštáloveho cukru

 

Tvarohový koláč so želatinou

Mňamka ktorá u nás nevydrží ani do večera.
Vajíčka v celku vyšľahám s cukrom a postupne začnem pridávať prášok do pečiva, olej, múku a kakao. Vyjde nám krásne cesto, ktoré som dala na pomúčený plech a piekla do kým cesto nechytilo farbu. Pečieme pri 180 stupňoch celzia vo vyhriatej rúre.

 

Prvu plnku som si pripravila takto. 
Práškový cukor, vanilkový cukor, tvaroh a maslo som spolu vymiešala. No vznikne nám plnku, ktorý som vytrela na už chynladnuté cesto (korpus). A ideme na druhú plnku.

 

Druhú plnku som robila takto.
V 0,5 litra vody som rozmiešala cukro a šumienku. Niekto dáva kalsickú šumienku ja dávam syrup práškový Tang. Dáme na plameň a privedieme k varu.
Vo zvyšku 0,5 litra vody rozpustím 2 zlaté klasy a prilejem ich k hrncu kde mám šumienku. Po miešaní nám znikne želatina, ktorú som nechala 5 minút chladnúť a až potom som ju dala na koláč.

Takto pripravený koláč som dala na 30 minpt odležať nech trocha vyhcladne. Je chutný ak je chladný a lepšie sa porcuje.
Dobrú chuť.

 

Tvarohový koláč so želatínou

Mňamka ktorá u nás nevydrží ani do večera. Vajíčka v celku vyšľahám s cukrom a postupne začnem pridávať prášok do pečiva, olej, múku a kakao. Vyjde nám krásne cesto, ktoré som dala na pomúčený plech a piekla do kým cesto nechytilo farbu. Pečieme pri 180 stupňoch celzia vo vyhriatej rúre.

Prvú plnku som si pripravila takto. Práškový cukor, vanilkový cukor, tvaroh a maslo som spolu vymiešala. No vznikne nám plnka, ktorou som vytrela na už vychladnuté cesto (korpus). A ideme na druhú plnku.

Druhú plnku som robila takto. V 0,5 litra vody som rozmiešala cukor a šumienku. Niekto dáva klasickú šumienku, ja dávam práškový syrup Tang. Dáme na plameň a privedieme k varu. Vo zvyšku 0,5 litra vody rozpustím 2 kusy kremového zlatého klasu a prilejem ich k hrncu, kde mám šumienku. Po miešaní nám znikne želatína, ktorú som nechala 5 minút chladnúť a až potom som ju dala na koláč.

Takto pripravený koláč som dala na 30 minút odležať, nech trocha vychladne. Je chutný, ak je chladný a lepšie sa porcuje.

Dobrú chuť!

Video návod

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *