Tvarohový koláč so želatinou
No ja viem, že je to viac ingrediciencií, ale pochopte, že na koci to fakto stojí za to. Koláčik je veľmu chutný, plny sú žastené a cesto je nadýchané a jemné. No za vyskúšanie to naozaj stojí.
Potrebujeme ingrediencie:
- 1 dl oleja
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- 6 PL polohrubej múky
- 6 ks vajíčok
- 6 PL kryštáloveho cukru
1) Na plnku som použila:
- 250 g masla
- 500g jemného tvarohu (v teglíku)
- 1 vanilkový cukor
- 8 PL práškového cukru
2) Do druhej plnky použijeme:
- 1 džusový prášok
- 1 liter vody
- 2 ks kremový zlatý klas (prášok)
- 7 PL kryštáloveho cukru
Tvarohový koláč so želatinou
Mňamka ktorá u nás nevydrží ani do večera.
Vajíčka v celku vyšľahám s cukrom a postupne začnem pridávať prášok do pečiva, olej, múku a kakao. Vyjde nám krásne cesto, ktoré som dala na pomúčený plech a piekla do kým cesto nechytilo farbu. Pečieme pri 180 stupňoch celzia vo vyhriatej rúre.
Prvu plnku som si pripravila takto.
Práškový cukor, vanilkový cukor, tvaroh a maslo som spolu vymiešala. No vznikne nám plnku, ktorý som vytrela na už chynladnuté cesto (korpus). A ideme na druhú plnku.
Druhú plnku som robila takto.
V 0,5 litra vody som rozmiešala cukro a šumienku. Niekto dáva kalsickú šumienku ja dávam syrup práškový Tang. Dáme na plameň a privedieme k varu.
Vo zvyšku 0,5 litra vody rozpustím 2 zlaté klasy a prilejem ich k hrncu kde mám šumienku. Po miešaní nám znikne želatina, ktorú som nechala 5 minút chladnúť a až potom som ju dala na koláč.
Takto pripravený koláč som dala na 30 minpt odležať nech trocha vyhcladne. Je chutný ak je chladný a lepšie sa porcuje.
Dobrú chuť.
Tvarohový koláč so želatinou
[penci_recipe]