Chutná Vareška

Tvarohový koláč so želatinou

Tvarohový koláč so želatinou

No ja viem, že je to viac ingrediciencií, ale pochopte, že na koci to fakto stojí za to. Koláčik je veľmu chutný, plny sú žastené a cesto je nadýchané a jemné. No za vyskúšanie to naozaj stojí.

Potrebujeme ingrediencie:

  • 1 dl oleja
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 6 PL polohrubej múky
  • 6 ks vajíčok
  • 6 PL kryštáloveho cukru

1) Na plnku som použila:

  • 250 g masla
  • 500g jemného tvarohu (v teglíku)
  • 1 vanilkový cukor
  • 8 PL práškového cukru

2) Do druhej plnky použijeme:

  • 1 džusový prášok
  • 1 liter vody
  • 2 ks kremový zlatý klas (prášok)
  • 7 PL kryštáloveho cukru

 

Tvarohový koláč so želatinou

Mňamka ktorá u nás nevydrží ani do večera.
Vajíčka v celku vyšľahám s cukrom a postupne začnem pridávať prášok do pečiva, olej, múku a kakao. Vyjde nám krásne cesto, ktoré som dala na pomúčený plech a piekla do kým cesto nechytilo farbu. Pečieme pri 180 stupňoch celzia vo vyhriatej rúre.

 

Prvu plnku som si pripravila takto. 
Práškový cukor, vanilkový cukor, tvaroh a maslo som spolu vymiešala. No vznikne nám plnku, ktorý som vytrela na už chynladnuté cesto (korpus). A ideme na druhú plnku.

Druhú plnku som robila takto.
V 0,5 litra vody som rozmiešala cukro a šumienku. Niekto dáva kalsickú šumienku ja dávam syrup práškový Tang. Dáme na plameň a privedieme k varu.
Vo zvyšku 0,5 litra vody rozpustím 2 zlaté klasy a prilejem ich k hrncu kde mám šumienku. Po miešaní nám znikne želatina, ktorú som nechala 5 minút chladnúť a až potom som ju dala na koláč.

Takto pripravený koláč som dala na 30 minpt odležať nech trocha vyhcladne. Je chutný ak je chladný a lepšie sa porcuje.
Dobrú chuť.

 

 

Tvarohový koláč so želatinou

Tvarohový koláč so želatinou

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *