Čarovná štrúdla z lístkového cesta

Suroviny:

  • 500 g lístkového cesta
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 100 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g rozpusteného masla
  • 1 vajce
  • 50 ml mlieka
  • 50 g jemných drobtín
  • 1 lyžica rumu (voliteľné)

 

Štrúdla z lístkového cesta

Postup:

  1. Mixérom jemne pomelú vlašské orechy.
  2. Pridajte práškový cukor, vanilkový cukor a mletú škoricu. Všetko dôkladne premiešajte.
  3. Nastrúhajte lístkové cesto na hrubo a zmiešajte s rozpusteným maslom.
  4. V malom množstve mlieka si rozšľahajte vajce a pridajte rum (ak používate). Potom pridajte aj vlašské orechy a aj všetko dôkladne premiešajte.
  5. Na plech dajte papier na pečenie.
  6. Prvú vrstvu lístkového cesta vložte na spodok plechu. Potom naneste niekoľko plôch tejto vrstvy na seba, pričom medzi každou vrstvou pokvapkajte orechovo-vajcovou zmesou.
  7. Po uskladnení vložte na vrch plávajúce lístky, pričom keď základ uzatvoríte, nechajte ho voľný asi 1 cm alebo 2 cm pre odvetranie cesta.
  8. Na vrch štrúdly naneste roztopené maslo a posypte jemnými drobtinami.
  9. Vopred zohriate rúru na 180 °C a jednu hodinu pečte.
  10. Po vychladnutí by mala byť štrúdla hotová. Podávajte ju nakrájanú na plátky, posypanú cukrovou škoricou a ozdobte podávaním šľahačkou alebo džemom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *