Obrátený jablkový koláč s karamelom

Tu máte recept na práve takýto koláč: Obrátený jablkový koláč s karamelom.

Potrebné suroviny:

  • 4 veľké jablká (olúpané a nakrájané na tenké plátky)
  • 1/2 šálky masla
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 vajcia
  • 1 1/2 šálky múky
  • 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 šálky mlieka

 

Obrátený jablkový koláč s karamelom

Postup:

  1. Zahrejte si rúru na 180 °C a pripravte si vymastenú koláčovú formu.
  2. Rovnomerne rozotrite plátky jabĺk na dne formy.
  3. V hrnci na strednom plameni rozpustite maslo. Pridajte hnedý cukor a vanilkový extrakt, miešajte až kým sa cukor úplne rozpustí.
  4. Nalejte karamelovú zmes do formy cez jablká.
  5. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  6. V ďalšej miske vymiešajte spolu vajcia a mlieko.
  7. Pomaly pridávajte suché ingrediencie do zmesi s vaječnou a mliečnou smesou a miešajte až kým sa všetko dobre nespája.
  8. Nalejte cesto do formy, pričom ho rozotrite rovnomerne cez jablká a karamel.
  9. Pečte v rúre približne 35-40 minút, alebo dovtedy, kým koláč nezhnedne a neelastickne.
  10. Nechajte koláč vychladnúť v forme pár minút, potom ho opatrne prevráťte na tanier.
  11. Podávajte teplé alebo studené.

Dúfam, že vám tento recept chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *