Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím

Suroviny:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 200 g tvarohu
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • Zmes ovocia (napr. čerešne, maliny, jahody, hrušky)
  • Cukor na posypanie

 

Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, maslo, práškový cukor a vajce, kým nevznikne tuhé cesto.
  2. Cesto rozdelte na dve časti – jedna bude slúžiť ako podklad a druhá ako vrchná vrstva koláča.
  3. Podkladovú časť cesta rozotrite do hrnčeka tak, aby zakryla jeho dno aj boky.
  4. Tvaroh zmiešajte s vanilkovým cukrom a následne ho rozotrite na podklad cesta.
  5. Vysypte zmes ovocia na vrch tvarohu.
  6. Vrchnú časť cesta rozvaľkajte a pokryte ňou koláč.
  7. Okraje koláča dobre zatlačte, aby sa cesto spojilo.
  8. Koláč môžete zdobiť ďalším ovocím alebo posypiť cukrom.
  9. Hrnček s koláčom vložte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C asi 30 minút, kým cesto nezhnedne a nepevné sa.
  10. Nechajte koláč vychladnúť a podávajte.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *