Určite Vám môžem pomôcť s receptom na bezlepkové stočené pudingáče! Tu je jednoduchý recept po slovensky:
Suroviny:
- 200 g bezlepkovej hladkej múky
- 50 g mandľovej múky
- 2 polievkové lyžice bezlepkového kakaa
- 1 čajová lyžička bezlepkového prášku do pečiva
- 1 štipka soli
- 100 g jemne mletých bezlepkových sušienok
- 3 vajcia
- 100 ml bezlepkového rastlinného oleja
- 200 ml bezlepkového mlieka
- 100 g bezlepkového cukru
- 1 vanilkový cukor
Bezlepkové stočené pudingáče
Postup:
- Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech vyložený pečiacim papierom.
- V miske zmiešajte bezlepkovú múku, mandľovú múku, kakao, bezlepkový prášok do pečiva a štipku soli.
- Pridajte mleté sušienky a dôkladne premiešajte.
- V druhej miske rozmixujte vajcia s bezlepkovým olejom, mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom.
- Postupne pridávajte suché ingrediencie do misky s mokrými ingredienciami a dôkladne premiešajte, až kým nezískate hladké cesto.
- Cesto prenesiete na pripravený plech a rovnomerne rozotriete.
- Pečte asi 20 minút, alebo kým škvaŕhôčiky nezačnú praskať a je pevná na dotyk.
- Vyberte plech z rúry a nechajte pudingáč vychladnúť.
- Potom ho opatrne stočte do rolády a nechajte úplne vychladnúť.
- Pred podávaním môžete roládu ozdobiť čerstvým ovocím alebo ovocnou omáčkou.
Dúfam, že si pochutnáte na týchto bezlepkových stočených pudingáčoch!