Bezlepkové stočené pudingáče

Určite Vám môžem pomôcť s receptom na bezlepkové stočené pudingáče! Tu je jednoduchý recept po slovensky:

Suroviny:

  • 200 g bezlepkovej hladkej múky
  • 50 g mandľovej múky
  • 2 polievkové lyžice bezlepkového kakaa
  • 1 čajová lyžička bezlepkového prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 100 g jemne mletých bezlepkových sušienok
  • 3 vajcia
  • 100 ml bezlepkového rastlinného oleja
  • 200 ml bezlepkového mlieka
  • 100 g bezlepkového cukru
  • 1 vanilkový cukor

 

Bezlepkové stočené pudingáče

Postup:

  1. Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech vyložený pečiacim papierom.
  2. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, mandľovú múku, kakao, bezlepkový prášok do pečiva a štipku soli.
  3. Pridajte mleté sušienky a dôkladne premiešajte.
  4. V druhej miske rozmixujte vajcia s bezlepkovým olejom, mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom.
  5. Postupne pridávajte suché ingrediencie do misky s mokrými ingredienciami a dôkladne premiešajte, až kým nezískate hladké cesto.
  6. Cesto prenesiete na pripravený plech a rovnomerne rozotriete.
  7. Pečte asi 20 minút, alebo kým škvaŕhôčiky nezačnú praskať a je pevná na dotyk.
  8. Vyberte plech z rúry a nechajte pudingáč vychladnúť.
  9. Potom ho opatrne stočte do rolády a nechajte úplne vychladnúť.
  10. Pred podávaním môžete roládu ozdobiť čerstvým ovocím alebo ovocnou omáčkou.

Dúfam, že si pochutnáte na týchto bezlepkových stočených pudingáčoch!

 

 

2)

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 300 g bezlepkovej múky (napríklad z ryže alebo z mandlí)
  • 1 balenie prášku do pečiva (bezlepkového)
  • 50 g cukru
  • 1 štipka soli
  • 2 vajcia
  • 200 ml mlieka (môžete použiť aj rastlinné mlieko)
  • 50 ml oleja (napríklad slnečnicového alebo kokosového)

Na náplň:

  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 500 ml mlieka
  • 60 g cukru (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)

Na posypanie:

  • Cukor podľa chuti
  • Škorica (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava cesta:

    • V miske zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
    • Pridajte vajcia, mlieko a olej. Dobre premiešajte, aby sa vytvorilo hladké cesto.
    • Nechajte cesto odpočívať asi 15–20 minút.
  2. Príprava pudingovej náplne:

    • V hrnci priveďte k varu 500 ml mlieka s cukrom.
    • V menšej miske zmiešajte puding s troškou studeného mlieka, aby sa rozpustil, a potom ho pridajte do vriaceho mlieka. Miešajte, kým sa puding nezahustí (podľa pokynov na obale).
    • Po uvarení pudingu pridajte vanilkový extrakt a nechajte ho vychladnúť.
  3. Tvorba pudingáčov:

    • Na pracovnej ploche posypte trošku múky (bezlepkovej) a rozváľajte cesto na obdĺžnik.
    • Na cesto rovnomerne rozotrite vychladnutý puding.
    • Cesto opatrne zrolujte do tvaru rolády.
    • Kraj cedu nadvihnite, aby sa roláda nerozpadla.
  4. Pečenie:

    • Zrolovanú roládu nakrájajte na plátky hrubé približne 3 cm.
    • Plátky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
    • Ak chcete, posypte ich cukrom a škoricou.
    • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 25–30 minút, alebo kým nie sú zlatisté a upečené.
  5. Podávanie:

    • Po upečení nechajte pudingáče vychladnúť a podávajte teplé alebo studené.

Dúfam, že si tento recept vychutnáte! Bezlepkové stočené pudingáče sú skvelé na obed, ako dezert alebo na maškrtenie k čaju či káve. Bon appétit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *