Určite Vám môžem pomôcť s receptom na bezlepkové stočené pudingáče! Tu je jednoduchý recept po slovensky:

Suroviny:

  • 200 g bezlepkovej hladkej múky
  • 50 g mandľovej múky
  • 2 polievkové lyžice bezlepkového kakaa
  • 1 čajová lyžička bezlepkového prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 100 g jemne mletých bezlepkových sušienok
  • 3 vajcia
  • 100 ml bezlepkového rastlinného oleja
  • 200 ml bezlepkového mlieka
  • 100 g bezlepkového cukru
  • 1 vanilkový cukor

 

Bezlepkové stočené pudingáče

Postup:

  1. Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech vyložený pečiacim papierom.
  2. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, mandľovú múku, kakao, bezlepkový prášok do pečiva a štipku soli.
  3. Pridajte mleté sušienky a dôkladne premiešajte.
  4. V druhej miske rozmixujte vajcia s bezlepkovým olejom, mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom.
  5. Postupne pridávajte suché ingrediencie do misky s mokrými ingredienciami a dôkladne premiešajte, až kým nezískate hladké cesto.
  6. Cesto prenesiete na pripravený plech a rovnomerne rozotriete.
  7. Pečte asi 20 minút, alebo kým škvaŕhôčiky nezačnú praskať a je pevná na dotyk.
  8. Vyberte plech z rúry a nechajte pudingáč vychladnúť.
  9. Potom ho opatrne stočte do rolády a nechajte úplne vychladnúť.
  10. Pred podávaním môžete roládu ozdobiť čerstvým ovocím alebo ovocnou omáčkou.

Dúfam, že si pochutnáte na týchto bezlepkových stočených pudingáčoch!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *