Bezlepkové tvarohové omeletky s ovocím

Bezlepkové tvarohové omeletky s ovocím.

Ingrediencie:

  • 4 veľké vajcia
  • 200 g bezlepkového tvarohu
  • 2 lyžice mandľovej múky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • čerstvé ovocie podľa chuti (napr. jahody, maliny, čučoriedky)

 

Bezlepkové tvarohové omeletky s ovocím

Príprava:

  1. Vo veľkej miske rozšľahajte vajcia, tvaroh, mandľovú múku, vanilkový extrakt a sol, až kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
  2. Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte trochu oleja na strednom ohni.
  3. Nalejte polovicu cesta do panvice a rozotrite ho do rovnomerne tenkého plátu.
  4. Pečte omeletku asi 2-3 minúty, kým nie je spodná strana zlatistá a upiecena.
  5. Opatrne ju otočte a pečte ešte ďalšie 2-3 minúty na druhej strane.
  6. Presuňte opečenú omeletku na tanier a opakujte proces s druhou polovicou cesta.
  7. Nechajte omeletky vychladnúť na izbovej teplote.
  8. Na každú omeletku vrstvite čerstvé ovocie a zrolujte ich do podobnej formy palacinky.
  9. Podávajte na tanieri s ďalším ovocím a podľa chuti môžete pridať med alebo javorový sirup ako sladidlo.

Tieto bezlepkové tvarohové omeletky s ovocím sú skvelou voľbou pre zdravé raňajky alebo ľahký dezert. Môžu slúžiť ako vynikajúci spôsob ako využiť čerstvé ovocie a pridať do vášho jedálnička viac bielkovín. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *