Lievance (vegan) - recept

Tu je lahodný vegánsky recept na šošovicu.

Vegánska šošovicová polievka

Ingrediencie:

  • 1 hrnček sušenej červenej šošovice
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 malý kúsok zázvoru, nastrúhaný
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 malá baklažán, nakrájaný na kocky
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 2 polievkové lyžice kari pasty
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 1 čajová lyžička rascebia
  • 1 čajová lyžička koriandrového prášku
  • Soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • čerstvá korianderová vňať, nasekaná (voliteľné)

 

Lievance (vegan) – recept

Postup:

  1. Šošovicu dôkladne prepláchnite a nechajte odkvapkať.
  2. Väčšiu hrniec zohrejte na strednom plameni a pridajte trochu oleja.
  3. Prilejte cibuľu a orestujte ju, kým sa nezačne sklovacieť.
  4. Pridajte cesnak, zázvor, papriku a baklažán. Orestujte ich asi 5 minút.
  5. Pridajte kari pastu, kurkumu, rascebia a koriandrový prášok. Orestujte ešte 1 minútu.
  6. Pridajte šošovicu, kokosové mlieko a soľ. Zohrejte do varu.
  7. Znížte teplotu, zakryte hrniec a nechajte vrieť 20-25 minút, alebo kým šošovica nie je mäkká.
  8. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  9. Ozdobte čerstvým koriandrom, ak si prajete.
  10. Podávajte šošovicovú polievku s ryžou alebo naan chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *