Penne so zelenými fazuľkami a paradajkami.
Toto je jednoduchý a chutný recept na penne s čerstvými zelenými fazuľkami a paradajkami.
Potrebujete:
- 250 g penne cestovín
- 200 g čerstvých zelených fazuľiek
- 400 g paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- čerstvú bazalku na ozdobenie
Penne so zelenými fazuľkami a paradajkami
Postup:
- V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme penne podľa návodu na obale do al dente.
- Zatiaľ si pripravíme zelené fazuľky. Umyjeme ich a ošúpeme. Potom ich vložíme do druhého hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme asi 3-4 minúty, kým nezmäknú. Potom ich sceďte.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme jemne nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Smažíme ich do mäkka asi 5 minút.
- Pridáme paradajky nakrájané na kocky a dusíme ich spolu s cibuľou a cesnakom ďalších 5 minút. Podľa chuti pridáme soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
- Pridáme uvarné zelené fazuľky k paradajkovej základni, premiešame a necháme ešte pár minút povariť.
- Odstavíme omáčku z ohňa a zmiešame ju s uvarenými pennami. Je dôležité, aby cestovina správne nasákala chuť omáčky.
- Podávame na tanieri, ozdobené čerstvou nasekanou bazalkou.
Dobrú chuť!