Výbornou voľbou je pripraviť penne s hubami a nivou. Tu je recept:
Ingrediencie:
- 300 g penne cestovín
- 300 g zmesi húb (napríklad šampiňóny, hríby, hlivy)
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobné kúsky
- 250 ml smotany na varenie
- 50 g parmezánu, nastrúhaného
- 1 lyžica čerstvého tymiánu, nasekaného
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na smaženie
Penne s hubami a nivou
Postup:
- Uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale, kým nebudú al dente. Odkvapkáme ich.
- Na rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujeme cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisté.
- Pridáme zmes húb a opekáme ich, kým nezmäknú a nezačnú uvoľňovať šťavu.
- Pridáme smotanu na varenie a necháme pomaly variť, kým omáčka nezhustne.
- Vrátime cestoviny späť do hrnca a pridáme omáčku s hubami. Premiešame.
- Pridáme nastrúhaný parmezán a tymián. Ochutnáme a prípadne ešte osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Podávame ešte teplé s extra kúskom parmezánu navrchu.
Dobrú chuť!