Penne s hubami a nivou

Výbornou voľbou je pripraviť penne s hubami a nivou. Tu je recept:

Ingrediencie:

  • 300 g penne cestovín
  • 300 g zmesi húb (napríklad šampiňóny, hríby, hlivy)
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobné kúsky
  • 250 ml smotany na varenie
  • 50 g parmezánu, nastrúhaného
  • 1 lyžica čerstvého tymiánu, nasekaného
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na smaženie

 

Penne s hubami a nivou

Postup:

  1. Uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale, kým nebudú al dente. Odkvapkáme ich.
  2. Na rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujeme cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisté.
  3. Pridáme zmes húb a opekáme ich, kým nezmäknú a nezačnú uvoľňovať šťavu.
  4. Pridáme smotanu na varenie a necháme pomaly variť, kým omáčka nezhustne.
  5. Vrátime cestoviny späť do hrnca a pridáme omáčku s hubami. Premiešame.
  6. Pridáme nastrúhaný parmezán a tymián. Ochutnáme a prípadne ešte osolíme a okoreníme podľa chuti.
  7. Podávame ešte teplé s extra kúskom parmezánu navrchu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *