Kuracie kúsky na mede s penne s pestom a rukolou 

Recept: Kuracie kúsky na mede s penne, pesto a rukolou.

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕsok, nakrájaných na kúsky
  • 3 lyžice medu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 300 g penne cestovín
  • 4 lyžice pestového krému
  • 2 hrste čerstvej rukoly

 

Kuracie kúsky na mede s penne s pestom a rukolou 

Postup:

  1. V mise zmiešajte med, olivový olej, soľ a korenie. Pridajte kuracie kúsky a dôkladne ich obalte v marináde. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne v chladničke.
  2. Varíme vodu v hrnci a pridáme penne cestoviny. Varíme ich podľa návodu na obale, až kým nebudú al dente. Potom ich scedíme a stranou.
  3. Kuracie kúsky opražíme na panvici na stredne silnom ohni, kým nebudú zlatisté a dobre prepečené zo všetkých strán. Môžete ich pripravovať v dávkach, aby ste zabránili preplneniu panvice a zabezpečili rovnomerné upraženie.
  4. Keď sú kuracie kúsky hotové, pridajte na panvicu pestový krém a dobre ich premiešajte, aby boli kúsky dobre obalené.
  5. Do zmesi pridajte scedené penne cestoviny a znovu premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  6. Podávajte na tanieroch a v strede každého taniera pridajte hrst čerstvej rukoly ako ozdobu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *