Ak hľadáte recept na talianske cestoviny s cícerom, tu je jednoduchý a chutný recept, ktorý by vás mohol zaujať:
Prísady:
- 250g cestovín (penne, fusilli, farfalle atď.)
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 400g konzervovaného cíceru, opláchnutého a scedeného
- 400g paradajkového pretlaku
- 1 lyžica sušeného oregana
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- bazalka na ozdobenie
Talianske cestoviny s cícerom
Postup:
- Uvaríme cestoviny podľa návodu na obale do al dente.
- Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu a cesnak, až kým nezačnú byť mäkké.
- Pridáme cícer a opražíme ho niekoľko minút.
- Pridáme paradajkový pretlak, oregano a mletú papriku. Dobre premiešame a necháme pomaly povariť 10-15 minút, aby sa zosťavili chutí.
- Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Cestoviny sceďte a pridajte do omáčky s cícerom. Dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Podávame s čerstvou bazalkou na ozdobenie.
Dúfam, že vám tento recept chutí!