Talianske cestoviny s cícerom

Ak hľadáte recept na talianske cestoviny s cícerom, tu je jednoduchý a chutný recept, ktorý by vás mohol zaujať:

Prísady:

  • 250g cestovín (penne, fusilli, farfalle atď.)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400g konzervovaného cíceru, opláchnutého a scedeného
  • 400g paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica sušeného oregana
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • bazalka na ozdobenie

 

Talianske cestoviny s cícerom

Postup:

  1. Uvaríme cestoviny podľa návodu na obale do al dente.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu a cesnak, až kým nezačnú byť mäkké.
  3. Pridáme cícer a opražíme ho niekoľko minút.
  4. Pridáme paradajkový pretlak, oregano a mletú papriku. Dobre premiešame a necháme pomaly povariť 10-15 minút, aby sa zosťavili chutí.
  5. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  6. Cestoviny sceďte a pridajte do omáčky s cícerom. Dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  7. Podávame s čerstvou bazalkou na ozdobenie.

Dúfam, že vám tento recept chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *