Tu je recept na boloňské špagety po slovensky:

Suroviny:

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na drobné kúsky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušeného bazalku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 400 g špagiet
  • strúhaný parmazán na posypanie

 

Bolónske špagety – Recept Varecha

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisté.
  2. Pridajte mleté hovädzie mäso a orestujte ho, kým sa dobre nezarumelí.
  3. Na záver pridajte paradajkový pretlak, bazalku, soľ a korenie. Znížte teplotu a nechajte variť asi 20 minút, aby sa chute prepojili.
  4. V druhom hrnci uvaríme špagety podľa pokynov na obale. Keď budú hotové, scedíme ich.
  5. Na tanieri necháme niekoľko lyžíc boloňskej omáčky, pridáme uvarené špagety a dolejeme zvyšok omáčky.~Potom všetko premiešame tak, aby sa špagety pokryli omáčkou.
  6. Na záver môžeme posypať parmazánom a podávať.

Prajem vám dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *