Tekvicové lievance

Lievance sú tradičné slovenské jedlo, ktoré sa väčšinou pripravuje z múky, mlieka a vajec. Avšak, neváhajte experimentovať a vyskúšať nové, originálne kombinácie. Jednou z nich môžu byť tekvicové lievance!

Pre prípravu tekvicových lievancov budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 200 gramov tekvíc, nastrúhaných
  • 250 gramov múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • rastlinný olej na vyprážanie

 

Tekvicové lievance

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
  2. V inej miske vymiešajte vajcia, mlieko a nastrúhané tekvice.
  3. Pomaly pridávajte tekvicovú zmes do misky s múkou a premiešajte, až kým nedosiahnete hladké cesto.
  4. Na panvici zohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
  5. Lyžicou odmerajte cesto a nalejte ho na panvicu, tvoriac tak malé placky. Nechajte ich piecť asi 2-3 minúty, alebo kým spodná strana nebude zlatistá.
  6. Potom lievance otočte a pečte ich ešte z druhej strany, až kým nebudú dokonale upečené.
  7. Hotové tekvicové lievance môžete podávať s medom, javorovým sirupom, čerstvým ovocím alebo inými obľúbenými prísadami.

Nezabudnite si pochutnávať na týchto lahodných tekvicových lievancov zasnívaných jeseňou!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *