Jablkový koláč s karamelom

Tu je recept na lahodný jablkový koláč s karamelom:

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 80 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3 veľké jablká, olúpané, vykostené a pokrájané na tenké plátky
  • 150 g karamelovej náplne 

 

Jablkový koláč s karamelom

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, maslo, cukor, vanilkový extrakt, vajce a soľ. Vytvorte z toho cesto a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
  2. Počas tejto doby si pripravte karamelovú náplň podľa pokynov na obale alebo pripravte vlastný karamel.
  3. Po 30 minútach vyberte cesto z chladničky a vyvaľkajte ho na pomúčenej doske na hrúbku približne 0,5 cm. Položte ho do pripraveného koláčového plechu.
  4. Rozotrite karamelovú náplň na cesto a zarovnajte ju.
  5. Na vrch nanesiete plátky jabĺk, ktoré môžete pretlačiť trochu do cesta.
  6. Koláč pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 30-35 minút, alebo kým koláč nezhnedne.
  7. Nechajte koláč vychladnúť pred podávaním. Môžete ho servírovať samotný alebo s vanilkovou zmrzlinou.

Ak budete mať nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *