Tu je recept na lahodný jablkový koláč s karamelom:
Suroviny:
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla
- 80 g cukru
- 1 vajce
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 lyžičky soli
- 3 veľké jablká, olúpané, vykostené a pokrájané na tenké plátky
- 150 g karamelovej náplne
Jablkový koláč s karamelom
Postup:
- V mise zmiešajte múku, maslo, cukor, vanilkový extrakt, vajce a soľ. Vytvorte z toho cesto a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
- Počas tejto doby si pripravte karamelovú náplň podľa pokynov na obale alebo pripravte vlastný karamel.
- Po 30 minútach vyberte cesto z chladničky a vyvaľkajte ho na pomúčenej doske na hrúbku približne 0,5 cm. Položte ho do pripraveného koláčového plechu.
- Rozotrite karamelovú náplň na cesto a zarovnajte ju.
- Na vrch nanesiete plátky jabĺk, ktoré môžete pretlačiť trochu do cesta.
- Koláč pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 30-35 minút, alebo kým koláč nezhnedne.
- Nechajte koláč vychladnúť pred podávaním. Môžete ho servírovať samotný alebo s vanilkovou zmrzlinou.
Ak budete mať nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať!