Jogurtový koláč s nektárinkami

Jogurtový koláč s nektárinkami

Suroviny:

  • 2 väčšie nektárinky (môžete použiť aj iné ovocie podľa preferencie)
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
  • 1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky gréckeho jogurtu (alebo bežného jogurtu)
  • 1/4 šálky oleja (napríklad slnečnicového)
  • Maslo na vymastenie a múka na vysypanie formy

 

Jogurtový koláč s nektárinkami

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C a vymastite plech na koláč alebo formu a vysypte múkou.
  2. Nechajte nektárinky dobre umyté a zbavené jadier. Nakrájajte ich na tenké krúžky a odložte stranou.
  3. V miske zmiešajte múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a štipku soli.
  4. V inej miske zmiešajte cukor a vajcia do hladka. Pridajte vanilkový extrakt, jogurt a olej. Premiešajte do spojenia.
  5. Postupne vmiešajte suché ingrediencie do zmesi s vajcami a jogurtom. Premiešajte len do spojenia, nepretrhávajte to príliš dlho.
  6. Nalejte cesto do pripravenej formy.
  7. Na vrch rozložte krúžky nektarínok, jemne ich podržte rukou a tlačte do cesta.
  8. Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým koláč nie je pekne zlatistý a pri vložení dreveného špáradla do stredu koláča neostávajú žiadne mokré cesto.
  9. Po upečení nechajte koláč vychladnúť v forme asi 10 minút, potom ho preložte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
  10. Podávajte na plátky a môžete ho ešte poprášiť práškovým cukrom pred podávaním, ak chcete.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *