Hrnčekový koláč s tvarohom

Tu je recept na skvelý hrnčekový koláč s tvarohom:

Suroviny:

  • 4 lyžice hladkej múky
  • 4 lyžice cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 3 lyžice oleja
  • 3 lyžice mlieka
  • 1 vajce
  • 100 g tvarohu
  • 1 lyžica vanilkového cukru

 

Hrnčekový koláč s tvarohom

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. Pridajte olej, mlieko a vajce. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
  3. Vo zvlášť miske zmiešajte tvaroh s vanilkovým cukrom.
  4. Do hrnčeka nalijte polovicu cesta. Na cesto pridajte polovicu tvarohovej zmesi.
  5. Znova nalejte zvyšné cesto a vrch pokryte zvyšnou tvarohovou zmesou.
  6. Koláč vložte do vopred vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180 stupňov Celzia asi 30 minút, alebo kým nie je zlatistý na povrchu.
  7. Nechajte ho vychladnúť a podávajte.

Dúfam, že vám chuť na tento lahodný hrnčekový koláč s tvarohom!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček tvarohu (môže byť aj jemný)
  • 1/2 hrnčeka cukru (podľa chuti)
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1/4 hrnčeka oleja (alebo roztopeného masla)
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva (16 g)
  • 1/2 balíčka vanilkového cukru (podľa chuti)
  • Soľ (štipka)

Postup:

  1. Príprava:

    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Vymažte tortovú formu alebo plech (môžete použiť aj papier na pečenie).
  2. Cesto:

    • V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
    • V inej miske rozšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom, kým zmes nie je svetlá a nadýchaná.
    • Pridajte tvaroh, mlieko a olej. Dobre premiešajte.
    • Postupne pridávajte múčnu zmes a miešajte, kým nevznikne homogénne cesto.
  3. Pečenie:

    • Cesto prelejte do pripraveného plechu a rovnomerne ho rozotrite.
    • Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút alebo kým nie je povrch koláča zlatohnedý a po vpichnutí špajdle vyjde čistá.
  4. Podávanie:

    • Nechajte koláč vychladnúť, potom ho môžete posypať práškovým cukrom alebo podávať s ovocím či jogurtom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *