Výborne piškotové cesto

Pripravujete tortu alebo zákusky na plech.  K tomu neodmysliteľne patrí aj piškotove cesto. Dnes si ho spolu pripravíme vo viacerých verziách.

Na vyrobenie vynikajúceho piskotového cesta budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 vajcia
– 120 g cukru
– 120 g hladkej múky
– 1 ČL prášku do pečiva

Postup:

1. Vajcia a cukor vyšľahajte do peny pomocou mixéra.
2. Pomaly pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a opatrne miešajte.
3. Zmes nalejte do vyloženej formy a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 20 minút, alebo kým cesto nevyzrie.
4. Po upečení nechajte cesto vychladnúť a potom ho môžete použiť na výrobu rôznych dezertov, napríklad na výrobu torty alebo tiramisu.

Takto pripravené piskotové cesto je krásne nadýchané a jemné, skvelé na ďalšie spracovanie do vašich obľúbených dezertov. Dobrú chuť!

 

Výborne piškotové cesto - 2

2) Výborne piškotové cesto

Potrebujeme:

– 250 g hladkej múky
– 150 g masla
– 100 g práškového cukru
– 1 vajce
– vanilkový cukor
– štipka soli
– citrónová kôra

Postup:

1. V miske zmiešame múku s práškovým cukrom a solou.
2. Pridáme maslo nakrájané na kocky a varechy z hmoty námiešame drobenku.
3. Pridáme vajce, vanilkový cukor a citrónovú kôru a vypracujeme jednotnú cesto.
4. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň hodinu odležať v chladničke.
5. Po odpočinku cesto rozvaľkáme na cca 3 mm hrubú placku a vykrajujeme formičkami rôzne tvary.
6. Piskoty ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
7. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 10-12 minút dozlatista.
8. Po upečení necháme piskoty vychladnúť a môžeme servírovať. Dobrú chuť!

 

Najlepší nadýchaný recept na tortový korpus piškót. Ako pripraviť piškótové cesto na tortu/dort

Výborne piškotové cesto

3) Výborne piškotové cesto

Ak hľadáte nezvyčajný recept na výborne piškotové cesto, tak ho tu máte! Tento recept po slovensky vám určite chutí a je skvelný na akúkoľvek príležitosť.

Ingrediencie:
– 250g hladkej múky
– 150g práškového cukru
– 200g masla
– 2 vajcia
– 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
– 1 čajová lyžička kypriaceho prášku

Postup:
1. V miske zmiešajte múku a kypriaci prášok.
2. V ďalšej miske zmiešajte maslo a cukor do krémovej konzistencie.
3. Pridajte vajcia a vanilkový extrakt do zmesi s maslom a cukrom a dobre premiešajte.
4. Postupne pridávajte suché ingrediencie do mokrých ingrediencií a zmes dobre premiešajte, aby ste mali hladké cesto.
5. Z cesta vytvorte guľu, zabaľte ju do potravinárskej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu.
6. Po hodine vyberte cesto z chladničky, vyvaľkajte ho a pomocou formičiek na piškóty vytvorte rôzne tvary.
7. Piškóty uložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 10-12 minút, kým nebudú zlatisto-hnedé.
8. Po upečení nechajte piškóty vychladnúť a servírujte.

Tento recept na piškotové cesto je naozaj skvelý a určite vás poteší jeho nezvyčajná chuť a vôňa. Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Gabika píše:

    Ale vážne je fakt výborné.
    Ja si tento recept uložím na neskôr a podľa neho ho pripravím.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *