Piškótové cesto na tortu

Troška nezvyčajne začneme s prípravou receptu na piškótové cesto na tortu.

Na nezvyčajné piškótové cesto na tortu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

– 4 vajcia
– 120 g práškového cukru
– 130 g hladkej múky
– 50 g mletých kešu orechov (môže byť nemusí)
– 1 ČL kypriaceho prášku

 

Piškótové cesto na tortu

Postup:

1. Vajcia oddelíme bielkov a žĺtkov. Bielkov vyšľaháme do tuha.
2. Do vyšľahaných bielkov postupne pridávame cukor a žĺtkov a ďalej šľaháme.
3. Pridáme múku a mleté kešu orechy a jemne premiešame.
4. Nakoniec pridáme kypriaci prášok a opäť premiešame.
5. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy.
6. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 25 minút.
7. Necháme cesto vychladnúť a potom ho môžeme použiť na vytvorenie originálnej piškótovej torty.

Takto pripravené piškótové cesto je nezvyčajné vďaka pridaným kešu orechom, ktoré mu dodajú zaujímavú chuť a vôňu. Skúste túto originálnu tortu a určite vás poteší svojou lahodnosťou!

 

Piškótové cesto na tortu

2) Piškótové cesto na tortu

Potrebujeme:
– 180 g hladkej múky
– 200 g cukru
– 200 g masla
– 4 vajcia
– 1 balenie prášku do pečiva
– vanilkový cukor podľa chuti

Postup:
1. Maslo roztopíme a necháme vychladnúť.
2. V miske zmiešame múku s práškom do pečiva.
3. V inej miske vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
4. Pomaly pridávame vychladnuté maslo a postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Všetko dobre premiešame.
5. Cesto nalejeme do formy na tortu a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30-40 minút, až kým nebude zlatisté.
6. Necháme vychladnúť a môžeme použiť na svoju obľúbenú tortu.

Toto piškótové cesto je výbornou alternatívou klasického piškótu a dodá vašej torte nezvyčajnú šťavnatosť a chuť. Skúste ho určite vyskúšať na svojej ďalšej domácej torte!

 

Čokoládový kakaový korpus piškót biszkopt dort dva spôsoby s maslom v s olejom / Chocolate sponge

 

3) Piškótové cesto na tortu

Ingrediencie:
– 4 vajcia
– 120 g cukru
– 120 g múky
– 1 polievková lyžica kakaa
– 1 vanilkový cukor
– 1/2 ČL prášku do pečiva

Postup:
1. Najprv oddelíme bielka od žĺtkov.
2. Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha.
3. Postupne pridávame cukor a pokračujeme v šľahaní.
4. Potom pridáme žĺtka a ešte chvíľu spolu šľaháme.
5. Pridáme vanilkový cukor a koniec šľahania.
6. Nasypeme múku a prášok do pečiva a opatrne premiešame.
7. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
8. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch asi 12-15 minút.
9. Po upečení necháme cesto vychladnúť.

Takto pripravené piškótové cesto môžeme použiť na vytvorenie chutnej torty podľa vlastného výberu.

Similar Posts

One Comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *