Šťavnatý slivkový koláč s posýpkou
Koláče z nás miluje hádma každý. Na záhradke začla kvitnúť slivka a po čase začala aj rodiť slivky. Takže môžeme páliť domácu alebo si pripraviť koláč. Takže manžel pálil a ja som piekla. Starý recept naších babičiek, ktoré ale nikdy nezostarne. Teraz sa spolu naučíme ako môžete pripraviť posýpku a k tomu aj skvelý koláčik. Prakticky k tomu nebudete toho veľa potrebovať a varenie si užijete. Poďme spolu na to.

Šťavnatý slivkový koláč s posýpkou

Šťavnatý slivkový koláč s posýpkou (Hrnčekový recept na slivkový koláč s mrveničkou)
 

2) Šťavnatý slivkový koláč s posýpkou

  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g masla
  • 150 g cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 1 štipka soli
  • 800 g sliviek
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 100 g strúhaného maku
  • 100 g strúhaných orechov
  • 2 lyžice kryštálového cukru

Postup:

  1. Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V miske zmiešajte múku, maslo, cukor, vanilkový cukor, vajce a soľ a spracujte ich dohromady, kým nevznikne tuhé cesto.
  3. Cesto rozdeľte na dve časti – jedna polovica bude slúžiť ako spodná vrstva a druhá polovica na posýpku.
  4. Spodnú vrstvu cesta rozvaľkajte do vykysaného a maslom vymasteného pekáča a zhruba 2 cm vyvýšte po stranách.
  5. Slivky si opláchnite, rozkrojte a vyberte jadierka. Potom ich premiešajte s citrónovou šťavou a rozotrite na spodnú vrstvu cesta.
  6. Do druhej časti cesta pridajte strúhaný mak, strúhané orechy a kryštálový cukor. Všetky ingrediencie dobre premiešajte.
  7. Zmes s makom, orechmi a cukrom roztrúšte na vrch šliviek ako posýpku.
  8. Koláč vložte do predhriatej rúry a pečte približne 40-45 minút, alebo kým nie je cesto zlatisté a slivky sú mäkké.
  9. Hotový koláč nechajte vychladnúť a podávajte teplý alebo studený.
Poznámka: Tento šťavnatý slivkový koláč s posýpkou je vynikajúcim dezertom nielen na jeseň. Mikrovlnné produkty Siemens so funkciami na pečenie môžu byť ideálne pre prípravu tohto koláča. Prajeme dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *