Stále mäkké medovníčky 

Medovníčky sú výborným tradičným dezertom, ale ak sú stále mäkké, môže to znamenať, že niečo nie je v poriadku. Existuje niekoľko dôvodov, prečo medovníčky nemusia vychádzať správne. Tu sú niektoré možné príčiny:

  1. Nedostatočné pečenie: Prvou možnosťou je, že medovníčky ešte potrebujú viac pečenia. Skontrolujte ich pečenie pomocou vyberateľného zubatého noža. Ak zostáva na noži surové cesto, vráťte medovníčky naspäť do rúry a pečte ich ešte niekoľko minút.
  2. Príliš veľa tekutiny: Príliš veľa tekutiny (medu, vajec, masla) môže spôsobiť, že medovníčky zostanú mäkké. Skúste znížiť množstvo tekutiny a pridajte trochu viac múky do cesta.
  3. Nedostatočné množstvo kypriaceho prášku alebo sódy bikarbóny: Kypriaci prášok alebo sóda bikarbóna pomáhajú cestu narástť. Ak ste pridali príliš malé množstvo jednej z týchto zložiek, medovníčky sa nemusia dostatočne vykysnúť. Skontrolujte množstvo použitého kypriaceho prášku alebo sódy bikarbóny a upravte podľa potreby.

 

Stále mäkké medovníčky 

Ak tieto opatrenia nepomôžu, odporúčam skontrolovať recept a postup pečenia, aby ste sa uistili, že všetko ide správne. Medovníčky si zaslúžia trochu lásky a starostlivosti, a som presvedčený/á, že vám nakoniec vyjdú skvele!

 

2)

Medovníčky sú slovenská klasika, ktorá osloví mnohých milovníkov sladkostí. Ich aroma a chuť nás prenesú do detstva, kde bola vôňa korenia a medu neodmysliteľnou súčasťou sviatočných chvíľ. V tomto recepte vám ukážeme, ako pripraviť originálne mäkké medovníčky, ktoré sa rozpadnú na jazyku.

Ingrediencie na prípravu medovníčkov

Aby ste si mohli pripraviť tieto lahodné medovníčky, budete potrebovať: 500 g hladkej múčky, 250 g medu, 200 g cukru, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, 2 čajové lyžičky škorice, 1 čajovú lyžičku zázvoru, 0,5 čajovej lyžičky klinčeku a štipku soli. Nezabudnite na múku na posypanie a polevu podľa vlastného vkusu.

Postup pri príprave mäkkých medovníčkov

Príprava medovníčkov začína rozpustením medu a cukru vo vodnom kúpeli. Po vychladnutí tejto zmesi pridajte vajcia a dobre všetko premiešajte. Následne do tejto zmesi po častiach prisypte múku, prášok do pečiva a korenie. Dôkladne vypracujte cesto, ktoré zabalíte do potravinárskej fólie a necháte odpočívať v chladničke minimálne 2 hodiny.

Keď je cesto pripravené, vyvaľkajte ho na hrúbku 5 mm a vykrajujte medovníčky rôznych tvarov. Uložte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 8-10 minút. Po upečení nechajte medovníčky vychladnúť a podľa chuti ich môžete ozdobiť polevou.

Veríme, že si zamilujete tieto originálne mäkké medovníčky a obohatíte nimi vašu sviatočnú tabuľu!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *