Šutolica polievka, nepočuli ste ešte o nej. Tak to neváhajte a ihneď si ju pripravte. Nič lepšie ste isto za posledný týždeň nejedli.
Šutolica je tradičná slovenská polievka, ktorá sa pripravuje z rôznych druhov zeleniny a mäsa. Táto plná a sýta polievka je výbornou voľbou počas chladných dní.
Suroviny:
- 200 g bravčového mäsa (hruď alebo plece)
- 2 väčšie zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 1 petržlenový koreň
- 1 polievková lyžica oleja
- 1 polievková lyžica hladkej múky
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1/2 šálky smotany na varenie
Šutolica polievka
Postup:
- Mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme.
- Na panvici rozohrejeme olej a pridáme cibuľu nakrájanú na drobné kúsky.
- Pridáme nakrájané mäso a orestujeme, kým nezhnedne.
- V hrnci ohrejeme zeleninový vývar a pridáme orestované mäso s cibuľou.
- Pridáme nakrájané zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň.
- Polievku varíme do zmäknutia zeleniny.
- Vo väčšej miske si pripravíme zaváranie. Zmiešame smotanu s múkou, aby sme získali hladkú pastu.
- Pomaly prilievame zaváranie do polievky a varíme ešte pár minút, kým polievka nezhustne.
- Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Podávame v teplom stave.
Dobrú chuť!