Šutolica polievka

Šutolica polievka, nepočuli ste ešte o nej. Tak to neváhajte a ihneď si ju pripravte. Nič lepšie ste isto za posledný týždeň nejedli. 

Šutolica je tradičná slovenská polievka, ktorá sa pripravuje z rôznych druhov zeleniny a mäsa. Táto plná a sýta polievka je výbornou voľbou počas chladných dní.

Suroviny:

  • 200 g bravčového mäsa (hruď alebo plece)
  • 2 väčšie zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1 petržlenový koreň
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1/2 šálky smotany na varenie

 

Šutolica polievka

Postup:

  1. Mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme cibuľu nakrájanú na drobné kúsky.
  3. Pridáme nakrájané mäso a orestujeme, kým nezhnedne.
  4. V hrnci ohrejeme zeleninový vývar a pridáme orestované mäso s cibuľou.
  5. Pridáme nakrájané zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň.
  6. Polievku varíme do zmäknutia zeleniny.
  7. Vo väčšej miske si pripravíme zaváranie. Zmiešame smotanu s múkou, aby sme získali hladkú pastu.
  8. Pomaly prilievame zaváranie do polievky a varíme ešte pár minút, kým polievka nezhustne.
  9. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  10. Podávame v teplom stave.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *