Mliečná hríbova polievka

Táto jednoduchá a chutná hribová polievka s mliekom je ideálna ako predkrm alebo hlavné jedlo. Ak máte radi hriby, určite si ju obľúbite.

Prísady:

  • 500 g čerstvých húb (napr. šampiňóny, hríby)
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 800 ml vývaru (hovädzí, zeleninový alebo hubový)
  • 200 ml mlieka
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Mliečná hríbova polievka

Postup:

  1. Huby očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte huby a opražte ich, kým nezmenia farbu a nevyprchá väčšina vody, ktorú obsahujú.
  4. Primiešajte múku a za stáleho miešania varte asi 2 minúty.
  5. Nalejte vývar a mlieko do hrnca. Dobre premiešajte.
  6. Polievku dusíme na miernom ohni asi 10 – 15 minút, kým huby nie sú mäkké.
  7. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  8. Podávame poliatu čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *